Lørdag 7. oktober 2017 er Røde Kors Førstehjelp i Dyreparken for å markere at Dyreparken er blitt "Hjertesikker sone". Da kan alle, både voksne og barn, forsøke seg på livredning på medbragte dukker og testmateriell som Røde Kors har med. Alle som forsøker blir med i trekningen om premier, og alle barn får diplom.

Standen vil være ved inngangen til Dyreparken lørdag fra kl 10.00 til 17.00. (Ved evt. dårlig vær blir det flyttet til KuToppen).

Seks ansatte i Dyreparken har allerede fått sertifisering, og åtte nye ansatte skal opp til «eksamen» fredag. Dersom alle består vil det altså være 14 ansatte som blir sertifisert i hjerte-/lungeredning.

Dette er en mye mer krevende test enn det de fleste kjenner som «hjertestarterkurs» som mange har hatt på arbeidsplasser etc.

Dyreparken har totalt ni hjertestartere i Parken, (Dyreparken, Badelandet, Hotellet, Abra Havn).

Alle våre badevakter og førstehjelpere behersker selvsagt hjerte-/lungeredning. I vintersesongen er ikke disse på jobb, derfor er det lagt stor vekt på å lære opp fast ansatte, og særlig ansatte som beveger seg mye rundt i Parken. 

Det er avgjørende at en person med hjertestans får hjelp innenfor de første tre minuttene. Riktig og kyndig hjelp innenfor de første tre minuttene kan gi 70-80 prosent sjanse for å overleve. For hvert minutt hjertet står stille reduseres overlevelsessannsynligheten med 5 - 10 prosent.

 

julius 39 web.png

X