KSVomraadet_01.jpg

I jubileumsåret skal det bli fest og moro hver eneste dag, med egen jubileumsforestilling i Kjuttaviga i juli. Men først og fremst dreier det seg om en gedigen utvidelse av selve Kaptein Sabeltanns Verden, et av de mest populære områdene i Dyreparken. 15 millioner kroner investeres i år. Arealet dobles og fylles med flere nyheter og attraksjoner som skal gi gjestene en mer spektakulær opplevelse enn noensinne:

Grevens Forheksede Labyrint
En ny, spenstig aktivitetsløype, lokalisert like bak Spøkelseshuset. Greven av Gral har lagt sin trolldom over skogen, og forvandlet den til en skummel og forhekset labyrint. I aktivitetsløypa skal barn få utfolde seg både fysisk og mentalt for å løse oppgaver og passere hindringer lagt ut av Greven.

Den Hemmelige Gullskatten
Den hemmelige Gullskatten er en ny aktivitet hvor man kan hjelpe Kapteinen med å grave og vaske fram gull fra en nedsunket gammel skute som inneholder en fantastisk skatt. Barna kan motta en skikkelig gullmynt som takk for hjelpen.

Kaptein Sabeltanns Smokkarium
Barn som har sluttet med smokk, har siden slutten av 1990-tallet sendt inn sine smokker til trygg oppbevaring Kaptein Sabeltann. I overkant av 200.000 smokker er levert i årenes løp, enten sendt i posten eller levert personlig med skjelvende hånd i Kaptein Sabeltanns verden. Nå vil Kaptein Sabeltanns Smokkarium få en enda mer sentral og betydningsfull plassering, til glede for nye generasjoner smokkeløse barn. Det nye Kaptein Sabeltanns Smokkarium er starten på en helt ny rekke med hus i inngangsområdet til Kaptein Sabeltanns Verden. Åpner 30. mai.

Grevens Brygge
Når Greven av Gral ankommer Kaptein Sabeltanns Verden er han også nødt til å fortøye skuta si, Grevinnen, på en sikker plass. Derfor er det blitt bygget en helt egen brygge hvor gjester kan stige ombord i Grevinnen og bli med ut på tokt. Det blir etablert en helt ny skutetur, selvsagt med innlagt sjøslag med Den Sorte Dame.

Et skumlere hus
Spøkelseshuset, som åpnet i fjor, blir i år skumlet opp et par hakk på spesielle tider av døgnet. Nyheten «Et skumlere hus» er en egen tur på ettermiddagstid, med nedre aldersgrense 8 år, hvor man bl.a. kan møte levende skremmere.

Pinky og Sunnivas Ildprøver
Mer info kommer.

Andre endringer
Det vil også bli åpnet opp inne i selve Kaptein Sabeltanns Verden slik at det blir bedre plass. Det bli en åpen passasje innerst på torget slik at man lettere kan bevege seg inn og ut av Kaptein Sabeltanns Verden. Det vil etter hvert også bli foretatt en generell oppussing og oppgradering av bygningsmassen i Kaptein Sabeltanns Verden.

Jubileumsshow
I anledning Kaptein Sabeltanns 30-årsjubileum blir det satt opp et helt nytt jubileumsshow på dagtid i Kjuttaviga. Hver dag fra 5. juli til 31. juli, kl. 16.00 seiler Kongen på Havet inn i Kjuttaviga for å bli hedret av små og store sjørøvere. Det vil også bli flere opptrinn inne i Kaptein Sabeltanns Verden flere ganger daglig – det vil rett og slett bli flere sjørøvere i gatene i jubileumsåret.

Kveldsforestillingen
Kveldsforestillingen Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Skatt spilles på kveldstid kl 23.00 fra 4. juli. Det er allerede nå solgt over 18.000 billetter til sommerens forestillinger. Her blir det massiv bruk av flammer og ild, 1300 pyroeffekter, 50.000 liter trykkluft som får havet til å koke og en stor stab med profesjonelle skuespillere.
Siden 1990 har totalt 1,6 millioner mennesker sett kveldsforestillingene i Dyreparken.

Kinofilm til høsten
Animasjonsfilmen «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant» har premiere på norske kinoer 27. september. Filmen produseres av Qvisten Animation, Nordens største animasjonsstudio.

Bøker
I løpet av 2019 og 2020 skal forlaget Vigmostad & Bjørke utgi sju bøker knyttet til formen om Kaptein Sabeltann.
X