sjimpanse_julius_0746 (1).jpg

Endelig er dagen her! 2. juledag 2019 er det 40 år siden sjimpansen Julius ble født.

Tradisjonen tro feirer vi Julius på hans bursdag 26. desember. Selve markeringen av bursdagen vil foregå på Kjuttaviga Vertshus fra kl. 10.30, for alle gjester som ønsker å delta. Årsaken til at vi skal samles til fest i Vertshuset er fordi det ikke vil være plass til alle inne i Jungelen. 

Julius og resten av sjimpanseflokken vil få pakker, juletre og mye god frukt å kose seg med, dette vil bli overført via tv til Vertshuset.

Vi håper å se deg 2. juledag! Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset med plass på Kjuttaviga Vertshus, så det kan lønne seg å være tidlig ute. 

Pakker
- Julius merker alltid at det er noe spesielt på gang når vi begynner å gjøre klar til bursdagsfeiring, forteller dyrepasser Hildegunn Johannessen. Hun røper at en del av pakkene som Julius skal få pakke opp inneholder kosedyr. 

Julius har tradisjonelt feiret bursdagene sine med kake og brus, men det vil han ikke få servert i år. Selv om ikke det er skadelig for sjimpansene å få brus og bløtkake en gang i året synes vi det gir et feil bilde av hvordan vi fôrer sjimpansene våre. Maten er nå erstattet med deilig frukt. Feststemning blir det garantert!

Hele dette året har forøvrig stått i Julius sitt tegn. Vi har på ulike måter feiret vår spesielle 40-åring, både med barnehagebesøk og med egen fotoutstilling, som du kan se ved sjimpanseøya.

Program:
Kl. 10.30: Gjester som ønsker å ta del i feiringen møter på Kjuttaviga Vertshus. 

Kl. 10.40: Programmet starter fra scenen. 

Her blir det intervjuer og hilsener fra sentrale personer, vi skal synge Julius-sangen, og så vil det være live feed fra Jungelen på lerretet når sjimpansene slippes ut.

Etter at programmet er ferdig vil det være mulig å komme inn i Jungelen fra kl 11.30.

youtube 2.png

Følg bursdagsfesten direkte på vår youtube-kanal: https://www.youtube.com/dyreparken 

 

X