Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Mat i Dyreparken

Mat med underholdning

Gjør deg klar for det morsomste eller mest spennende måltidet du har hatt. Du kan velge mellom flere unike frokosttilbud som gir en ekstra god og energirik start på en spennende dag, i tillegg til en helt ny matopplevelse på dagtid. Frokostprodukter kan bookes for helger (lørdag og søndag morgen) fra påske t.o.m. høstferien, og hver dag fra begynnelsen av juni t.o.m. midten av august.

Kortreist mat

 

Sunn mat i Dyreparken

Mattilbudet i Dyreparken er variert, og vi bestreber oss på å tilby sunnere alternativer på de fleste områder.

 

Frokostopplevelser

Gjør deg klar for det morsomste eller mest spennende måltidet du har hatt.

Ofte stilte spørsmål om mat

I vintersesongen tenner vi bål i Nordisk Villmark i helgene, slik at man kan grille medbragt mat. I forbindelse med Jul på KuToppen er det som oftest bålpanner tilgjengelig på KuToppen.

Sjekk aktivitetskalenderen for hvor og når man kan grille den dagen du ønsker å besøke oss. Hvis du ikke finner Bålplassen i kalenderen er det ikke bålbrenning den dagen du har søkt på.


Vis på egen side

Nei, det er dessverre ingen av våre spisesteder som bruker halal-kjøtt per dags dato.


Vis på egen side

Se denne siden for hvor du finner vegetar- og vegantilbud.

Merk at spisestedene i listen kan holde stengt avhengig av sesong.

Har du spørsmål vedrørende mattilbudet i Dyreparken, kontakt sentralbord på 970 59 700.


Vis på egen side

Se denne siden for hvor det serveres glutenfri mat. Merk at spisestedene i listen kan holde stengt avhengig av sesong.

Frokost i Dyreparken

Alle restauranter som tilbyr frokost har egne gluten- og laktosefrie stasjoner. Dette gjelder Dyreparken Hotell og frokostsalen i Abra Havn. Merk at det kan være fare for kryssmitte. Dyreparken anbefaler hver enkelt gjest å vurdere risikoen ved å spise på disse restaurantene.

Dersom du har bestilt frokostopplevelse i Parken forutsetter vårt tilbud at allergi er meldt inn på forhånd ved booking av frokostopplevelsen. Dette gjelder Frokostfest på låven, Morgensafari, og ta med-frokost (røverfrokost for overnattende i Kardemomme by) fra Bakeren i Kardemomme by.

«Ekstreme allergier»

Har du «ekstreme allergier» anbefaler vi at du tar med medbragt mat.

Har du spørsmål vedrørende mattilbudet i Dyreparken, kontakt sentralbord på 970 59 700.


Vis på egen side

Det skal være trygt å spise i Dyreparken, også for deg som har allergier og spesielle behov.

Se denne siden for hvor du finner laktosefri mat. Merk at spisestedene i listen kan holde stengt avhengig av sesong.

Frokost i Dyreparken

Alle restauranter som tilbyr frokost har egne gluten- og laktosefrie stasjoner. Dette gjelder Dyreparken Hotell og frokostsalen i Abra Havn. Merk at det kan være fare for kryssmitte. Dyreparken anbefaler hver enkelt gjest å vurdere risikoen ved å spise på disse restaurantene.

Dersom du har bestilt frokostopplevelse i parken forutsetter vårt tilbud at allergi er meldt inn på forhånd ved booking av frokostopplevelsen. Dette gjelder Frokostfest på låven, Morgensafari, og ta med-frokost (røverfrokost for overnattende i Kardemomme by) fra Bakeren i Kardemomme by.

«Ekstreme allergier»

Har du «ekstreme allergier» anbefaler vi at du tar med medbragt mat.

Har du spørsmål vedrørende mattilbudet i Dyreparken, kontakt sentralbord på 970 59 700.


Vis på egen side

I tillegg til tradisjonelle «fastfood»-spisesteder med hamburgere og pølser, har vi også en rekke spisesteder som serverer mat med sunnere profil. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi barnefamilier et sunnere utvalg, og har et mangfold av retter familier kan velge mellom.

– Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny. Vi har også valgt produkter som ikke blir for dyre for gjestene, og har som mål at den økologiske maten i Hakkebakkeskogen skal være billigere enn pølse og brus, sier spiserisjef i Dyreparken, Roy Byremo.

– Vi føler vi har ansvar for å gi barna som besøker oss sunn og god mat. Med en million besøkende i året vil vi være en god rollemodell. Vi har utviklet parken til å bli sunnere, og ser at gjestene setter pris på og kjøper denne maten framfor det som har vært tradisjonell parkmat, sier Byremo.

I de store familieparkene i Europa selges det mest av pølser, pizza, hamburgere og pommes frites. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi barnefamilier et sunnere utvalg, og har et mangfold av retter familier kan velge mellom.

– Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer, og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny. Vi har også valgt produkter som ikke blir for dyre for gjestene, og har som mål at den økologiske maten i Hakkebakkeskogen skal være billigere enn pølse og brus, sier Roy Byremo.

Dette mener vi med sunn mat:

Mindre fett
Du kan velge dressing med kun tre prosent fettinnhold i stedet for vanlig dressing. Vi bruker kun pommes bistro, som er tørket slik at de suger til seg maksimalt 11,5 prosent fett, i stedet for vanlig pommes frites som har et fettinnhold på inntil 22 prosent.

Frukt er godt
Totalt 44 tonn frukt og grønt selges i Dyreparken i løpet av en sesong.

Kjøtt
Alle våre hamburgere er laget av 100 prosent rent, norsk storfekjøtt.

Planteolje
Alt som stekes i frityr i Dyreparken blir stekt i solsikkeolje. Oljen er litt dyrere i innkjøp, men vi ønsker at våre gjester skal få en av de sunneste oljer som finnes på markedet.

Fair Trade kaffe
Alle våre kaffeutsalg serverer Fair Trade kaffe. Dette sikrer fattige kaffebønders rettigheter til en rettferdig pris i sitt hjemland.

Gode råvarer
Dyreparken bruker mye tid og ressurser på å søke opp de beste råvarene. Det legges også til rette for kortreist mat fra lokale leverandører. Et samarbeid med den prisbelønte slakter Jens Eide i Lillesand er ett eksempel. En avtale med en potetbonde i Grimstad er et annet eksempel. Bonden dyrker et stort jorde med kvalitetspoteter utelukkende for Dyreparken.


Vis på egen side

Små og mellomstore leverandører fra nærområdet på Sørlandet sikrer forutsigbare leveranser. Dyreparken har som mål å kjøpe 50 prosent av råvarene lokalt.

På alle de største spisestedene i Dyreparken serverer vi mat fra lokale produsenter.

Du kan lese mer om kortreist mat her.


Vis på egen side


Forhåndsbestilling av mat

Samme dag som du skal besøke oss kan du gjøre bestilling av mat i vår app. Beskrivelse av hvordan det gjøres finner du her «Hvordan bestiller jeg mat i appen?»


Vis på egen side

Ja, det kan du. Ta med en legeerklæring som bekrefter dette behovet og vis til kassebetjeningen, så betaler du kun barnepris for måltidet.


Vis på egen side

Ja, så klart! Man kan ta med det man ønsker av mat og drikke. Vi har flere koselige plasser rundt om i Dyreparken og Badelandet hvor dere kan nyte medbragt mat.

Merk at det ikke er tillatt å grille på våre områder.


Vis på egen side