Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Les dette før du besøker Dyreparken

Hva bør man ha med seg når man kommer til Dyreparken? Og hva bør man legge igjen hjemme?

Når du har ventet i flere uker, ja kanskje måneder, på sommerens høydepunkt: Turen til Dyreparken i Kristiansand – da teller hvert minutt. Å suge til seg hver eneste opplevelse, hvert inntrykk og alle stemninger er så verdifullt at det nesten ikke går an å beskrive. For det blir jo egentlig aldri nok minner i livets minnebok. Det er alltid plass til én til.

Derfor er det utrolig irriterende å komme fram og finne ut at du har glemt noe, at du må ut igjen i bilen, eller at noen i reisefølget blir lei seg for at noen skulle ha ordnet noe som noen hadde glemt å ordne…

Derfor: Her får du de viktigste tipsene om hva som er viktig å tenke gjennom før dere planlegger sommerferiens aller viktigste dager.

Den som planlegger best, får oppleve mest!

Ti nyttige tips og triks før du kommer til Dyreparken

Kjøp billetter på dyreparken.no før dere kommer, så sparer dere 50,- pr billett. Da vil det gå litt raskere når dere skal inn i Parken også, for dere kan

gå rett til inngangen uten å oppsøke billettlukene først. Last ned Dyreparkens app samtidig. Her får du først og fremst tilgang til billettene dine. I appen kan du også bestille mat, få oversikt over hvor langt det er til de ulike attrakksjonene, finne nærmeste toalett osv.

 

 

Planlegg besøket på forhånd, så får dere mest ut av tiden i Dyreparken. Den perfekte måten å planlegge på er å laste ned appen vår og legge inn favoritter og planer i den. Da får dere også varsler når det er på tide å gå til neste aktivitet.

Tips: En ekstra dag i Dyreparken koster kun 120,- pr person. Hvis dere har mulighet anbefaler vi å bruke minst to dager i Parken. Og kanskje en tredje i Badelandet? 🙂

 

 

All mat må bestilles gjennom Dyreparkens app. Velg «Bestill mat», velg spisested, velg hva du ønsker fra menyen, velg hentetid og betal med Vipps. Du får varsling når maten er ferdig og kan hentes. På flere spisesteder har vi vegar/vegan/glutenfrie alternativer.

Dyreparken har forøvrig mange hyggelige rasteplasser der dere kan ta en velfortjent pause mellom alt som skal sees og oppleves. Og: Det er selvsagt lov å ha med mat hjemmefra! (Men det er ikke lov å grille).

 

 

 

 • Det er forbudt å grille eller gjøre opp bål i Dyreparken, på grunn av brannfare.
 • Sykler, sparkesykler, rulleskøyter, ståhjuling. rullebrett og trehjulssykler med stang er forbudt å ta med inn i Parken.
 • Alkohol og andre stoffer er strengt forbudt både å medbringe, samt å innta i Parken. Tydelig berusede personer vil bli bortvist.
 • Det er selvsagt ikke lov å ta med hund eller andre kjæledyr inn i Dyreparken. Hunder kan plasseres på Dyreparkens hundegård.
 • Det er forbudt å røyke i Dyreparken, unntatt i egne røykesoner. Dette forbudet gjelder også for e-sigaretter. Røykesoner er merket i kartet i appen under «Parkservice».

Se også mer utfyllende informasjon under «Hvilke regler har Dyreparken?» og «Hvilke regler har dere i Badelandet».

 

 

For dere med kjølebag og mye å bære på, så er det mulig å leie traller som dere kan hive alt oppi. Det er lurt å være tidlig ute, da vi har et begrenset antall traller.

Har dere lagt igjen barnevognen hjemme eller bare har lyst til å slippe å ta den med, så kan dere leie barnevogner hos oss. Dette er nye, fine vogner. Både for de aller minste, og for de litt større.

Traller og vogner får dere leid i Trillebua rett innforbi inngangen. Det er ikke mulig å forhåndsreservere.

 

 

Husk å drikke rikelig med vann i varmen. Husk å smøre barna og dere selv med solkrem. Har dere glemt å ta med, så selger vi solkrem i Parken, samt at vi har en egen Solkrempatrulje som sykler rundt og tilbyr gratis solkrem. Trenger dere medisinsk assistanse har vi førstehjelpere som patruljerer på sykkel, samt at de har en egen base ved Båtbasaren der der kan oppsøke hjelp.

Oppdager du noen som virker som de er dårlige eller trenger hjelp, ta kontakt med en ansatt, så vil denne tilkalle førstehjelp.

Visste du: Vi har over 10 hjertestartere plassert rundt i Parken. Disse er markert i kartet.

 

 

Inngangsbillettene til Dyreparken gir dere tilgang til det meste som skjer. Det er likevel enkelte ting som koster ekstra.

Dette er Dyrepasser for en dag, Frokost i Hakkebakkekogen, Frokostfest på KuToppen, samt Morgensafari med frokost.

I tillegg tilbyr vi egne frokost- og opplevelseprodukter som er forbeholdt de som bor på hotellene våre.

Les mer på dyreparken.no

 

 

Vi har to forestillinger som krever egne billetter. Dette er kveldsforestillingen med Kaptein Sabeltann, samt Sirkus Jesper i Kardemomme by.

Begge forestillingene foregår inne i selve Dyreparken. Dere trenger riktignok ikke vanlige inngangsbilletter i tillegg for å gå på forestillingene.

Forestillingsbilletter kjøpes på Dyreparken.no. Tips: Få med dere Sirkus Jesper. Det er en utrolig morsom og uvanlig sirkusforestilling med kjente karakterer fra Kardemomme by, samt ekte, skikkelige knallflinke sirkusartister. Det hele ledes av tidligere røver Jesper. Han i det kjente trekløveret Kasper, Jesper og Jonatan altså. Tips 2: Kaptein Sabeltann-billettene går unna raskt, så det kan være lurt å sikre seg deres billetter på dyreparken.no jo før jo heller.

 

På alle spisestedene våre finner dere gratis barnemat fra Nestlé. På Babyhuset, mellom Båtbasaren og Kjuttaviga, kan man få gratis bleier, barnemat, samt en god stol å sitte i når man skal amme. De fleste toalettene våre har stellebord. Disse er markert i kartet.

Hva tar man med seg for en dag i Dyreparken? Sjekk værmeldingen. Og ta med klær deretter. I sekken foreslår vi at dere pakker:  Gnagsårplaster, solkrem og flaske til vann.

Har dere tenkt dere i Badelandet, husk badetøy og håndklær! (Husk at det ikke er tillatt å ta med håndklær fra hotellene).

Skal dere på kveldsforesytilling? Ta med sitteunderlag og tepper, ettersom det kan bli kaldt, selv om det er midt i juli. Ta også med regntøy dersom det er fare for regn. Men husk: Det er ikke tillatt med paraplyer i amfiet.

Andre pakketips:

 • Nødlader til telefon
 • Ekstra T-skjorte (f.eks. hvis du blir våt i tømmerrenna Nilen)
 • Regnponcho (I tilfelle det begynner å regne)
 • Caps/hodeplagg for å skjerme mot sola.

 

Før du kommer til Dyreparken

Dyreparken har satt i kraft mange tiltak for å sikre at din opplevelse i Dyreparken skal være trygg. Tiltakene som er gjort er basert på anbefalinger til Folkehelseinstituttet , og det er et veldig høyt fokus på renhold og desinfeksjon.

Følgende tiltak er bla. iverksatt:

 • All billettbestilling av inngangsbilletter skal skje via vår nettside eller app.
 • Vi har besluttet at det ikke lenger vil være mulig å betale med kontanter, og at det derfor skal betales med kort.
 • Det er gjort endringer på serveringstedene, og hva vi serverer. Det serveres ikke buffé, med unntak av hotellfrokost. Alle lunch- og middagsretter må forhåndskjøpes via Dyreparkens app.
 • Vi oppfordrer gjester til å holde seg hjemme hvis man er syk.

 


Vis på egen side

Nei, det er ikke nødvendig å skrive ut inngangs- eller forestillingsbillettene. Billettene kan åpnes på mobil, enten som PDF-fil, i Wallet-apper eller i Dyreparkens egen app.


Vis på egen side

Ja, det er begrensninger på antall billetter i parken. Det er lurt å være tidlig ute dersom du ønsker å være sikker på at dere kommer inn i parken.

Vi har begrenset kapasitet på de fleste ulike typer inngangsbilletter i skoleferien. Skulle det være utsolgt for Begge parker-billetter på enkelte dager kan det likevel være flere ledige inngangsbilletter til Dyreparken – eller omvendt. Sjekk gjerne alle billettyper. Ettermiddagsbillett er den eneste type inngangsbillett som ikke har begrenset kapasitet (gir inngang mellom kl 16 og 20, kun tilgjengelig i høysesongen).


Vis på egen side

Per i dag er det normal drift i Dyreparken, og våre standardvilkår er dermed gjeldende. Så lenge Dyreparken og våre overnattingssteder holder åpent gjelder våre vanlige avbestillingsvilkår.

Det er ulike avbestillingsregler for de ulike produktene vi selger, og fullstendig oversikt over avbestillingsvilkårene våre finner du her.

Du kan også endre dato på bestillingen du har gjort hos oss, til en annen dato inneværende år.


Vis på egen side

Innpasseringstid i Dyreparken (hver halve time) må velges ved besøk i perioden 24. juni – 7. august 2022. Utenom denne perioden skal man ikke velge innpasseringstid.

 


Vis på egen side

Nei, vi har dessverre ikke anledning til å operere med ventelister, verken på inngangsbilletter eller på forestillinger og opptrinn.

Vi har begrenset kapasitet på de fleste ulike typer inngangsbilletter i skoleferien. Skulle det være utsolgt for Begge parker-billetter på enkelte dager kan det likevel være flere ledige inngangsbilletter til Dyreparken – eller omvendt. Sjekk gjerne alle billettyper. Ettermiddagsbillett er den eneste type inngangsbillett som ikke har begrenset kapasitet (gir inngang mellom kl 16 og 20).


Vis på egen side

Følgende parkeringsplasser er tilgjengelige like ved Dyreparken:

 • Hovedinngangen: Stor parkeringsplass ved hovedinngangen og Dyreparken Hotell. Det er her vi har vår handikap-parkering.
 • Administrasjonen: En mindre parkeringsplass ved administrasjonsbygningen. Ca. 5 min å gå til hovedinngangen.
 • Sørlandets Travpark: Besøkende som kommer etter at de to første p-plassene er fulle, blir henvist til p-plassen ved Travparken. På dager med stor pågang kan besøkende bli henvist til å parkere inne på selve travbanen, ved Sørlandshallen, eller ved Epona Ryttersenter. Fra Epona Ryttersenter blir det satt opp skyttelbuss med avgang ca. hvert 10 minutt.

Parkeringsvakter
Dyreparken har et stort antall parkeringsplasser. Vi har egne parkeringsvakter som tar imot alle som kommer til Dyreparken i bil. De vil lede dere til en ledig parkering. For å spre gjester og unngå flaskehalser, vil biler som ankommer Dyreparken bli anvist til forskjellige parkeringsplasser. Så selv om det kanskje ser ledig ut ved en parkeringsplass dere passerer, så er det gode grunner til hvorfor dere kanskje blir ledet til en annen.

Parkeringsvaktene vil sjekke billettene deres, samt gi dere beskjed om hvilken inngang dere skal benytte. Følg anvisningene dere får av parkeringsvaktene.

Er dere flere biler i følget? Dere kan bli henvist til forskjellige parkeringsplasser og innganger. Vi ber dere ha forståelse for dette.


Vis på egen side

Ja, oppgradering til ekstra dag er alltid påfølgende dag. Men merk at det vil være rimeligere å bestille en 3-dagersbillett enn å bestille to separate dager.


Vis på egen side

Ja, du kan endre dato på både inngangs- og forestillingsbilletter, samt overnatting. Ny dato for besøket må være i inneværende år. Hvordan du kan endre din bestilling finner du mer informasjon om her.


Vis på egen side

I utvalgte perioder i vår- og høstsesongen kan boende gjester med inngangsbilletter samt årskortholdere gå inn i Dyreparken fra kl. 09.00, altså én time før ordinær åpningstid som er kl. 10.00. Vi gjør oppmerksom på at det kun er noen områder som er åpne mellom kl. 09 – 10 og vi ber om at alle sperringer respekteres.

Se hvilke perioder og hva er som er åpent her. 

VIP-inngangen kan når som helst brukes som utgang, men husk å få stempel fra hovedinngangen dersom dere skal inn igjen samme dag.

 


Vis på egen side

Ja, så klart! Man kan ta med det man ønsker av mat og drikke. Vi har flere koselige plasser rundt om i Parken hvor dere kan nyte medbragt mat.

Merk at det ikke er tillatt å grille i Parken.


Vis på egen side

På grunn av brannfare er det ikke tillatt å grille i Dyreparken. I vintersesongen tenner vi bål i Nordisk Villmark, slik at man kan grille medbragt mat. I forbindelse med Jul på KuToppen er det som oftest bålpanner tilgjengelig på KuToppen. Sjekk aktivitetskalenderen for hvor og når man kan grille den dagen du ønsker å besøke oss.


Vis på egen side

Ja, det kan du! Ladestasjoner for el-biler er lokalisert på hovedparkeringsplassen ved inngangen, i søndre del, ut mot E 18. Vi har også ladestasjoner for el-biler ved administrasjonsbygningen. Disse plassene er registrert på nettsiden til Agder Elbilforening og inngår også i den nasjonale databasen kompilert av Norsk Elbilforening.

NB! Det er parkeringsavgift også for el-biler og biler med HC-bevis. 


Vis på egen side

Mens du er i Dyreparken

Sirkusteltet ligger på Festplassen, på høyden ved Kardemomme by. Gå Egnergata (bakken fra Kjuttaviga opp mot Kardemomme by), og ta til høyre på toppen av bakken. Det selges is, brus, popcorn og godteri like ved sirkusteltet. 


Vis på egen side
 • Det første du må gjøre er å logge inn med en bruker i appen.
 • Deretter går du inn via hovedmenyen på «Bestill mat»
 • Der finner du oversikt over hvilke steder som er åpne og kan gå inn på den/de du ønsker å bestille fra
  • NB! Det må gjøres en bestilling pr sted
 • Når du har lagt ønsket produkter i handlekurven, trykker du på «Vis ordre og bestill»
 • På denne siden velger du
  • ønsket hentetidspunkt (leveringstidspunkt i Abra Havn). NB! Du får beskjed i appen når bestillingen er klar, det er ikke nødvendigvis nøyaktig på hentetidspunktet.
  • kupong (for årskortholdere som får rabatt på kjøp av mat / Dyreparken-is)
  • telefonnummer for bestillinger i Abra Havn. Dette er for at vi skal kunne ta kontakt dersom det er valgt feil leilighet for levering
  • betalingsmetode
   • Kredittkort som legges inn ved hvert kjøp
   • Kredittkort som er lagret
   • Vipps
 • Til slutt trykker du «Betal nå» for å fullføre kjøpet

Etter dette får du opp en kvitteringsside som viser referanse (4 bokstaver) og informasjon om bestillingen. Du behøver ikke stå inne på denne siden, det vil ligge et svart felt i toppen av hovedmenyen som oppdateres med status etter hvert som din ordre behandles og ferdigstilles

 

Du finner alle bestillinger på mat i etterkant ved å gå inn på menyen oppe til venstre og velge «Matbestillinger». Du kan også sende e-postkvitteringer derfra.


Vis på egen side

Nei, Dyreparken tar ikke imot betaling med kontanter. Men det mulig å gjennomføre betaling på flere andre måter:

1. Bruk av debit- eller kredittkort

2. Bruk av mobilapp med alternative betalingsmuligheter, hvorav gratis faktura er en løsning

3. Sentralt lokalisert ved inngangen til i Dyreparken (Gjesteservice / Godteriet) kan kontanter veksles inn til armbånd (Superbånd) som kan benyttes som betalingsmiddel alle steder inne i Dyreparken og Badelandet.
Restsaldo utbetales på samme sted ved innlevering av Superbånd.

 


Vis på egen side

Spill på Båtbasaren
På Båtbasaren kan du enten betale med mobilen via Vipps eller via Dyreparkens app. Alle spillene koster noe, men til gjengjeld kan du vinne premier.


Vis på egen side

Foruten spill på Båtbasaren og KuToppen, samt ansiktsmaling, er alle aktiviteter gratis inne i Dyreparken.

Man kan forhåndsbestille tidspunkt på noen aktiviteter mot et administrasjonsgebyr, men drop-in er alltid gratis.


Vis på egen side

Det koster 20 kr per dag for de største boksene og 10 kr per dag for de minste.


Vis på egen side

Du bør ha med badetøy og håndkle, men hvis du skulle være uheldig å glemme dette selger vi begge deler i Badelandet.


Vis på egen side

Alle som skal inn i Badelandet må ha billett, uavhengig av om man skal bade eller ikke.


Vis på egen side

Like ved inngangen til den store parkeringsplassen ved hovedinngangen finner du Dyreparkens hundegård. Vi har plass til 60 hunder. Området med hundegårdene låses slik at det bare er gjester som har hunder der som kommer inn. Det er tak over burene som beskytter både mot sol og regn, men du må selv se til hunden din i løpet av dagen.

Du leier hundebur i butikken Godteriet (ved Gjesteservice).

Etter å ha plassert hunden din i buret, må du sørge for å få et stempel på hånda når du går inn i Parken. Da kan du gå ut og inn så mange ganger du vil for å se til hunden. Dyreparken har ikke ansvar for din hund under oppholdet.

Du betaler 100 depositum for hundebur. Av dette er 50 kroner leie, og 50 kroner depositum, som du får tilbake når du leverer nøkkelen tilbake.

I hundegården finner du vann tilgjengelig for hunden din. Hundeburene kan ikke reserveres på forhånd og er tilgjengelig etter «førstemann til mølla»-prinsippet.

Hundegården er åpen så lenge været tillater det, d.v.s. i praksis til snøen kommer.

Det er på grunn av fare for smitte mellom hunder (og alle andre dyr) og dyrene i Dyreparken ikke tillatt å ta med dyr inn Dyreparken. Dette er regler fra Mattilsynet. Reglene gjelder også for førerhund og servicehund. Les mer om dette her.


Vis på egen side

Alle gjenstander som blir funnet i Dyreparken/Badelandet blir registrert med dato når de er levert inn, og oppbevares hos Gjesteservice ved hovedinngangen. Alle verdigjenstander blir levert til politiet i Kristiansand to ganger årlig, ca. 15. mars og ca. 30. august. Alt annet hittegods blir oppbevart hos oss i 14 dager. Deretter blir det hentet og sortert. Verdiløse ting blir kastet. Klær, sko, leker etc. blir samlet opp og sendt til barnehjem (som oftest i Brasil).


Vis på egen side

Det er ikke tillatt å røyke i Dyreparken, med unntak av egne røykesoner. Dette gjelder også for e-sigaretter.

Røykesoner finner du i kartet.


Vis på egen side

Barn under 3 år kan sitte på fanget under forestillingen, og det er ikke nødvendig å kjøpe billett til dem. Barn opp til 4 år kan også sitte på fanget til en voksen, men fra fylte 3 år må det betales for en billett til barnet, selv om barnet sitter på fanget.


Vis på egen side

Ja, det kan du! Du kan oppgradere en dagsbillett til årskort, og kun betale mellomlegget. Dette må gjøres samme dag som dagsbilletten er gyldig, og gjøres i billettlukene.

Merk at dette ikke gjelder for gratisbilletter.


Vis på egen side

Ja, det kan du! Last ned Dyreparken-appen og logg inn med brukeren din, så skal årskortet dukke opp automatisk.

Har noen andre kjøpt årskortet ditt? Da kan det hende det ikke dukker opp på din profil. Be vedkommende som har kjøpt årskortet om å overføre det eller gi deg tilgang. Dette kan gjøres via Min side på dyreparken.no, under fanen «Årskort».

 


Vis på egen side

Du er aldri langt unna et stellerom i Dyreparken.

Du finner stellerom følgende steder:

 • Kardemomme by
 • Byparken Kiosk (like utenfor Kardemomme by)
 • Kjuttaviga Vertshus
 • Eventyrskogen
 • Tigerens rike
 • Drivhuset
 • Apejungelen
 • Babyhuset
 • Gjesteservice

Vis på egen side

Dyreparkens app vil forenkle oppholdet i Dyreparken maksimalt. NB: Nå må all bestilling av mat skje via Dyreparkens app, derfor er det ekstra viktig at du tar appen i bruk.

Se alle fordelene med appen – eller bare last den ned NÅ

Endring av billetter

Kjøpte inngangsbilletter kan endres inntil dagen før dere skal besøke oss. Dette gjøres på «Min Side», mot et endringsgebyr. Bestilt overnatting kan endres tre dager før ankomst, og forestillingsbilletter kan endres inntil syv dager før forestillingsdato ved ledig kapasitet.

Endre på Min side

Kommer du med bil?

Alt du trenger vite om parkering

Her finner du all info om parkeringsplasser, parkeringsavgift, elbil-parkering og reserverte plasser for forflytningshemmede.

Last ned Dyreparkens app

Appen må brukes for å kjøpe billetter, mat, spill og for å leie traller og barnevogner. Husk å logge inn med samme e-post som ble brukt til billettkjøp!

Kjøp billett på forhånd

Kjøp inngangsbilletter via dyreparken.no eller i vår app i god tid før ditt besøk.

Hold avstand

Ta vare på hverandre: Hold avstand – Vask hender ofte.

Kontantløs park

Dyreparken og Badelandet er kontantfri. Utsalgssteder tar kort, og de fleste tar Vipps. Kontanter veksles inn mot gavekort hos Gjesteservice eller Laumanns Lager.

Spesielle behov?

Vis hensyn-armbånd

Personer som av ulike grunner ikke kan stå i kø over lengre tid kan benytte seg av vår «Vis Hensyn»-ordning. På de fleste aktiviteter får innehaveren av båndet og én ledsager gå fremst i køen og vil bli prioritert på neste tur. Selve båndet hentes hos Gjesteservice. Ordningen gjelder for personen som bærer båndet, samt ledsager. “Vis Hensyn”-armbånd gjør at man kommer inn i egen kø, men betyr ikke nødvendigvis at man får være med på første avgang.

Mer om Vis hensyn-bånd