Når vi lyser ut en stilling som dyrepasser får vi som oftest over hundre søkere.

Vi har for tiden ingen ledige stillinger som dyrepasser, og vi tar derfor dessverre ikke imot søknader. Hvert år har vi som regel noen få ledige sommerjobber i dyreavdelingen, og for deg som ønsker å bli dyrepasser kan det være muligheten til å få prøve seg.

Hva kreves av utdannelse?
For å jobbe som dyrepasser i Kristiansand Dyrepark er det ingen krav til utdannelse. Vi ønsker at du er utdannet dyrepasser, dyrepleier, biolog, agronom el. Det viktigste er at du har kunnskap om og erfaring med å jobbe med dyr.

Utdannelse som dyrepasser kan man ta i Sverige eller Danmark.

Hva jobben består i
Jobben som dyrepasser vil variere veldig etter hvilke arter du arbeider med. Generelle arbeidsoppgaver er rengjøring, foring, enkelt vedlikeholdsarbeid, aktivisering av dyrene og formidling til gjestene.   

Hvem passer jobben for?
Jobben som dyrepasser passer for deg som er lidenskapelig interessert i dyr. Du må også ha et ønske om å jobbe for best mulig trivsel og dyrevelferd for dyrene. Du må ha et godt ”dyrelag”, kunne lese dyrs adferd og selvfølgelig like å omgås mennesker, både gjester og kollegaer. Kunnskap om og erfaring med flest mulig dyrearter er selvfølgelig en fordel. 

Som dyrepasser er det svært viktig at man liker å jobbe sammen med andre, er ryddig, lærevillig, systematisk, praktisk anlagt og løsningsorientert. Når vi ansetter dyrepassere i dyreavdelingen, legger vi stor vekt på intervjuet med den aktuelle kandidaten. Personlig egnethet er viktig.

Håper dette ga svar på noe av det du lurte på!

 

Med vennlig hilsen 

Dyreavdelingen

 

X