Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann er den slueste og mest fryktede sjørøverkongen på De Syv Hav. Det sies at skuta hans, Den Sorte Dame, har seilt omkring i flere hundre år og spredd skrekk og gru. Folk som er redde kan jo si så mye rart, men det er i hvert fall sikkert at sjøfolk demper stemmen når de snakker om sjørøverkongen. ”Ingen har så lange ører som Kaptein Sabeltann”, sier de og kikker engstelig rundt seg.

Langemann

På alle hav er Langemann kjent som Kaptein Sabeltanns skygge. Dersom Langemann dukker opp, kan man være sikker på at Kaptein Sabeltann ikke er så langt unna. Som nestkommanderende på Den Sorte Dame har han også fri adgang til Kaptein Sabeltanns borg oppe i klippene i Abra, i Det Usynlige Land.

Pinky

Pinky er gutten som drømmer om å bli verdens yngste sjørøver. Sjørøverne fant ham som lite spedbarn under en voldsom storm ute på Grashavet. De tok ham med seg til Det Usynlige Land, der han vokste opp i landsbyen Abra. Han har alltid drømt om å få seile med Den Sorte Dame som en av Kaptein Sabeltanns menn.

Sunniva

Sunniva har vokst opp på vertshuset i landsbyen Kjuttaviga sammen med tante Bassa. Hun bader i lagunen, hjelper Tante Bassa og hører på skrønene til sjømannen Ruben. Livet hennes er trygt og godt – men også litt kjedelig. Helt til Kaptein Sabeltann og hans menn dukker opp og hun blir kjent med Pinky...

Pelle Pirat

Pelle Pirat kan verken telle eller lese, men skjuler det hvis han kan. Han ser på seg selv som ”storebroren” til Pysa, selv om han bare er noen minutter eldre. I egne øyne er han den klokeste og vakreste av de to. Pelle er litt sjalu på lillebroren sin, Pysa, som han mener alltid har vært ”mammas lille gullklump”. Derfor hender det at Pelle småkjefter på Pysa.

Pysa Pirat

Pysa Pirat er Pelles tvillingbror. Av utseende er de like som to dråper vann. Selv Kaptein Sabeltann har vanskeligheter med å se forskjell på de to tvillingbrødrene. Sannheten er at Pysa er bitte lite grann smartere enn Pelle – i hvert fall er han flinkere til å telle. Begge brødrene lengter ofte hjem til mamma, Malena Pirat.

Tante Bassa

Bassa driver Tante Bassas Vertshus. Hun er en snill dame som er overbevist om at Ruben er den stiligste mannen i hele verden. Som de aller fleste landkrabber, frykter hun Kongen på Havet. Hun vil mye heller gi avkall på alle skatter som finnes enn å bli utsatt for Kaptein Sabeltanns raseri.

Benjamin

Benjamin er av utseende Pelle og Pysas rake motsetning med sitt tjafsete hår og sin lange hengslete kropp. Benjamin irriterer stadig de andre ombord på Den Sorte Dame når han gjentar, vrir og vrenger på alle ord som blir sagt. Han påkaller ofte Kaptein Sabeltanns vrede ved å le på feil steder.

Skalken

Skalken er den aller verste kokken som noensinne har seilt på De Syv Hav. Men i følge Skalken selv, er han Verdens Beste skipskokk. Når han skal lage mat til Kaptein Sabeltann og hans menn, benytter han alt han kan finne, selv om det lukter vondt og smaker fælt. Mannskapet om bord mener at Skalkens mat er helt uspiselig og hans spesialitet er rottesuppe.

Greven av Gral

Greven av Gral er en livsfarlig og ondskapsfull magiker og trollmann. Han hersker over alt og alle på øya Gral. Hans mål er å få alle til å opptre som lydige tjenere og viljeløse slaver. Greven av Gral har en egen trylledrikk som på et blunk kan gjøre hvem som helst til en krypende tjener.

Miriam av Gral

Miriam av Gral er trollkvinne med tryllestav, svartebok og et forhekset hus. Svarteboka inneholder alle hennes magiske trolldomskrefter, så ingen må få kloa i den. Hun bor i sitt eget heksehus ikke langt fra Grevens Borg og er satt til å vokte alle hans dyrebare skatter. Grevens største helligdom er Den Gylne Tigeren. Miriam vet at hennes liv vil henge i en tynn tråd dersom den blir borte! 

Grevens Gribber

Grevens Gribber er navnet på de tre utspekulerte, grådige og slu tjenerne til Greven av Gral. De gjør hva som helst for
å tilfredstille alle hans ønsker. De sloss ofte om oppmerksomheten og vil alle tre være Grevens yndlingstjener. De går ikke av veien for å ødelegge for hverandre. De heter Grufull, Slu og Grisk. 

Glade Gorm

Ved første øyekast virker Glade Gorm som en hyggelig og helt ufarlig mann. Han smiler innsmigrende og støtter seg til en spaserstokk. Tydeligvis har han vondt for å gå. Men bak den vennlige fasaden skjuler det seg en mann med slue planer og onde hensikter. Glade Gorm er ikke den han gir seg ut for å være. Han sjarmerer Pinky og flytter inn i Abra Havn sammen med sine to medhjelpere Tøge og Birk.

Røde Ruben

Røde Ruben er tidligere sjømann. En dag kom han med sin skute ”Gorine” til Kjuttaviga. Han gikk i land, møtte Tante Bassa og har vært der siden. I Rubens øyne er Kjuttaviga det vakreste stedet på jord. Han kan være både modig og bestemt, men har samtidig stor respekt for verden utenfor den lille landsbyen og fremfor alt for Kongen på havet, selveste Kaptein Sabeltann.

Borgermesteren

Borgermesteren i Kjuttaviga har jobbet utrettelig for landsbyen sin i mange år. Han elsker jobben sin og ser på seg selv som Kjuttavigas mest betydningsfulle innbygger. Det faller ham aldri inn at noen i verden vil finne på å forstyrre idyllen i vakre, fredelige Kjuttaviga.

Tøge

Tøge er en av medhjelperne til Glade Gorm. Han er ikke den skarpeste kniven i skuffen, men han følger Glade Gorm i tykt og tynt og gjør hva som helst for å gjøre sjefen fornøyd. Han stiller aldri spørsmål når Gorm gir en ordre. Da Gorm sjarmerer Pinky og flytter inn i Abra Havn, følger Tøge og kameraten Birk med på lasset.

Birk

Birk er en av medhjelperne til Glade Gorm. Han er ikke den skarpeste kniven i skuffen, men han følger Glade Gorm i tykt og tynt og gjør hva som helst for å gjøre sjefen fornøyd. Han stiller aldri spørsmål når Gorm gir en ordre. Når Gorm sjarmerer Pinky og flytter inn i Abra Havn, følger Birk og kameraten Tøge med på lasset.

Grusomme Gabriel

Gabriel var en av de verste sjørøverne som har herjet på De Syv Hav. For snart hundre år siden stjal han en fantastisk gullskatt. Han smuglet skatten om bord i sin beryktede skute Fantomas. Mange forsøkte å stoppe ham. Til slutt ble Fantomas omringet. Da alt håp syntes å være ute, ble himmelen svart og månen dekket av sola - noe som bare skjer hvert hundrede år. En kjempebølge skyllet over skipet. Da den trakk seg tilbake, var Fantomas borte. Legenden vil ha det til at Grusomme Gabriels spøkelse vokter skatten og at den som våger å stjele den, vil få sin dom. Gabriel var en av de verste sjørøverne som har herjet på De Syv Hav. 

Malena Pirat

Malena Pirat er en tøff dame som bor alene på en liten sydhavsstrand som kalles Shangri La. Hun vil nødig innrømme at hun føler seg ensom. Hun har tatovert sønnenes navn, Pelle og Pysa, i et hjerte på underarmen sin. Hun blir sint når sønnene vil reise fra henne, og kan ikke forstå at de må "jobbe" med Kaptein Sabeltann.

Francois og  Francine Michelin

Francois og Francine er to mystiske fremmede som plutselig dukker opp i Abra Havn. De påstår de er franske fektemestere og prøver å overbevise Kaptein Sabeltann om at han behøver deres hjelp. Men i virkeligheten har de skumle planer om å rappe verdens største gullskatt rett foran nesen til Kongen på Havet....

Morgan

For lenge siden var Morgan og Langemann uadskillelige venner. Da Morgans skute forliste og sank en stormnatt i farvannet utenfor Det Usynlige Land, var de aller fleste overbevist om at han ikke lenger var i live. De trodde den eneste overlevende var det vesle spedbarnet Pinky som sjørøverne tok med seg tilbake til Abra Havn. Mange år senere nekter Pinky å gi slipp på drømmen om å finne igjen faren sin. På øya Gral møttes de endelig et kort øyeblikk før Morgan måtte flykte for å redde livet. Etter en resultatløs jakt ser ikke Pinky og Sunniva noen annen råd enn å dra hjem igjen til Kjuttaviga.

Ravn

Ravn kommer til Abra Havn som blindpassasjer ombord på Den Sorte Dame, sammen med foreldrene, Bella og Gusto. Hun er både tøff og smart. Hun drømmer om å bli oppdagelsesreisende, se verden og oppdage nye land og steder. Hun blir fort Pinkys beste venn i Abra Havn.

Bella

Bella er en varm og omsorgsfull mamma for Ravn. Hun er også litt streng og mener bestemt at Ravn skal drive vertshus som sine foreldre når hun blir voksen. Hun er mørk og vakker og får mye oppmerksomhet fra de gamle sjøulkene som kommer innom vertshuset for å få seg en matbit.

Gusto

Gusto er faren til Ravn. Han er en inder med mye hjertevarme og litt temperament. Han elsker god indisk mat og starter vertshus i Abra Havn sammen med sin kone Bella. Han er alltid god på å finne en unnskyldning for å ta seg en ekstra godbit. En kokk må alltid smake på maten han serverer, gjentar han stadig, og klapper seg fornøyd på en stadig voksende mage.

John Benløs

John Benløs er skomakersønnen som drømmer om å bli sjørøver akkurat som Pinky. Siden han er eldre enn Pinky, har han det travelt med å bli verdens yngste sjørøver og gjør derfor alt han kan for å sette en stopper for Pinkys drømmer om å mønstre på Den Sorte Dame. Han har to gode venner i søskenparet Ebba og Simon og ser på seg selv som sjefen i gjengen.

Ebba, Simon og Mia

Ebba og Simon er søsken og de to beste vennene til John Benløs. De ser opp til ham og hjelper ham gjerne når han prøver å stikke kjepper i hjulene til Pinky forå hindre ham i å bli verdens yngste sjørøver.

Rosa

Rosa er kommandørdatteren som har overtatt ansvaret for Villa Rosa etter sin far. Villa Rosa er Abras våpenfort og overnattingssted for sjørøvere som ikke har fast bosted i landsbyen. Rosa er en sterk og selvstendig dame som styrer stedet med streng hånd. Hun har et godt øye til Langemann, men gjør sitt aller beste for å skjule det, både for han og alle andre.

Lillebøll

Er Lillebøll virkelig et spøkelse som bor i Det Forheksede Huset i Abra Havn? Eller er hun bare en fantasifigur i Ravns hode? Det er bare Ravn som har sett henne. Og til henne har Lillebøll sagt: "Jeg kommer og går, men setter ingen spor. Du ser meg bare hvis du tror."

Oliver

Oliver driver sin krambod rett ved torget i Abra Havn. Her har han samlet allslags saker og ting fra De Syv Hav. Oliver har det meste. Oliver kommer opprinnelig fra Afrika, men han har seilt på alle hav og har trebein. Han har bodd i Abra Havn i mange år, kjenner alle og har fått med seg det meste som har skjedd. Derfor vet Pinky og Ravn - og alle andre - at de kan gå til Oliver når det er noe de mangler eller noe de lurer på vedrørende Abra og innbyggerne der.

Valdemar

For noen år siden ble Valdemar beskyldt for å ha stjålet Kaptein Sabeltanns verdifulle dolk. Han flyktet til De Syv Klipper for å unngå et liv i det mørke fangehullet i borgen. Pinky og Ravn klarte til slutt å bevise at Valdemar var uskyldig. Det var en kråke som hadde tatt med seg dolken til reiret sitt. Dermed fikk Valdemar vende tilbake til Abra Havn. Han er lettet og glad og lover at han aldri skal glemme at det var Pinky og Ravn som reddet ham.

Sara

Sara er en tøff sjørøverjente som lever og bor i Abra Havn. Hun har seilt til sjøs helt fra unge år og blitt herdet og uredd gjennom alt hun har opplevd på De Syv Hav. Selv Kaptein Sabeltann har lagt merke til henne. Det hender hun får seile med det faste mannskapet på Den Sorte Dame, noe som gjør at hun blir sett opp til av de andre innbyggerne i landsbyen.  Sara er en av flere sjørøvere som har som oppgave å se til at Kaptein Sabeltanns sjørøverflagg blir heist til topps i Abra Havn hver morgen.

Frøya

Frøya er en tøff sjørøverjente som lever og bor i Abra Havn. Hun har seilt til sjøs helt fra unge år og blitt herdet og uredd gjennom alt hun har opplevd på De Syv Hav. Selv Kaptein Sabeltann har lagt merke til henne. Det hender hun får seile med det faste mannskapet på Den Sorte Dame, noe som gjør at hun blir sett opp til av de andre innbyggerne i landsbyen.  Frøya er en av flere sjørøvere som har som oppgave å se til at Kaptein Sabeltanns sjørøverflagg blir heist til topps i Abra Havn hver morgen.

Odin

Odin og Benjamin er av utseende Pelle og Pysas rake motsetninger. De irriterer stadig de andre ombord på Den Sorte Dame når de gjentar og vrir og vrenger på ordene. De påkaller ofte Kaptein Sabeltanns vrede ved å le på feil steder.

Maga Kahn

Maga Kahn er jungelens onde fyrste. Fra sitt overgrodde slott hersker han over sumpene og alt som rører seg der. Han er aløltid på jakt etter mer rikdom og makt. Han smyger seg gjennom jungelen og skyr ingen midler for å sikre seg den magiske diamant. Han har en drøm om at den vil gjøre ham uovervinnelig.

Sirikit

Sirikit er Maga Kahns dronning. Hun viker sjelden fra sin fyrstes side, følger ham og gjør hva som helst for at han skal nå sine mål. Sirikit kan også handle på egen hånd. Hun kan forvandle personlighet fullstendig, innynde seg og virke svært sjarmerende dersom det blir nødvendig. Bak masken er hun giftig som en slange.

X