Vi gleder oss til å ta imot dere som ekte sjørøvere i Abra Havn – verdens sjørøverhovedstad. For at ditt sjørøveropphold skal bli minneverdig, følger her litt praktisk sjørøverinformasjon til alle våre gjester.

NYHET: Alle helger i mai og juni, samt alle dager i sommerferien kan du som boende gjest på våre overnattingssteder gå inn i Dyreparken en time før alle andre! Les mer her

Veibeskrivelse/ankomst

 • Abra Havn ligger ved Grashavet, rett ved Dyreparken, 14km øst for Kristiansand Sentrum. Følg skiltene mot Dyreparken/Høvåg Øst og IKEA for å komme til Abra Havn.
 • Avkjøring: Nr. 87 fra E18
 • GPS koordinater: Bredde: 58 11’ 17,9’’ Lengde: 8 9’ 4,6’’

Parkering

 • Det er gratis parkering for boende gjester i Abra Havn. Dette gjelder på oppmerkede P-plasser fra ankomst og frem til utsjekkstidspunkt på avreisedag.
 • I høysesongen 23. juni tom 05. august trenger dere parkeringsbevis for å stå på våre plasser. Dette får dere i resepsjonen ved ankomst og trengs ikke å kjøpes på forhånd.
 • Dersom dere skal i Dyreparken på avreisedagen i denne perioden, kan dette parkeringsbeviset også brukes på Dyreparkens parkeringsplasser.

Innsjekk og annen viktig ankomstinformasjon

 • Du kan sjekke inn fra klokken 15:00
 • Sengetøy og håndklær er å finne i hver sjørøverkåk og er inkludert i prisen
 • Alle kåker er ferdig oppredd i alle underkøyer, og det er lagt ut sengetøy til overkøyer / sovesofa inne i kåkene
 • Døgnåpen resepsjon tlf 951 96 306
 • Husdyr er ikke tillatt
 • Røyking er ikke tillatt innenfor bymurene i Abra Havn. Det er et eget røykeområde rett utenfor Abra Havn, ved parkeringsplassen.
 • Grilling er ikke tillatt i Abra Havn elleri, og ved, Dyreparken
 • Bading i vann og tjern i, og ved Dyreparkenog Abra Havn er ikke tillatt.
 • Sykler, sparkesykler, rullebrett, rulleskøyter eller lignende er ikke tillatt i Abra Havn
 • For at alle sjørøvere og landkrabber skal få sove godt om natten ber vi dere om å respektere nattero i området fra klokken 23.00 til 07.00

Aktiviteter i Abra Havn

Boende gjester i Abra Havn kan alle dager fritt utforske Valdemars gamle skute Saragossa, Dødningskallen og Ildprøveplassen. Barna kan bli ekte sjørøvere ved å løse oppgaver rundt omkring i Abra Havn.

Sjørøvermorgen på Kongens Torg kl. 08.00
Møt opp for en skikkelig sjørøvermorgen! Hver dag vekkes Abra Havn til liv av Kaptein Sabeltanns sjørøvere med sang, dans og sprell! I tillegg må selvsagt sjørøverflagget heises. En perfekt start på en ny sjørøverdag!

Dette skjer alle helger (lørdag og søndag morgen), ferier, samt hver morgen i perioden 02. juni t.o.m 19. august.

Livet i Abra Havn
Når kvelden nærmer seg (fra sekstiden og utover), ber vi alle holde utkikk etter sjørøvere i Abra Havns smau og gater. En vet nemlig aldri hva en leken sjørøver vil finne på, så bli med og spioner på landkrabber eller lær om Abra Havns beste gjemmesteder … det blir sjørøversprell uansett!

Vær klar til å møte og leke med sjørøverne alle helger (fredag og lørdag kveld), ferier, samt hver kveld i perioden 01. juni t.o.m 18. august.

Sjørøvergaranti / Forventningsavklaring

Å bo i Abra Havn skal være noe små og store skal glede seg til, og mange har store forventninger til å bo i verdens sjørøverhovedstad. Vi ønsker at dere skal ankomme Sjørøverhotellet Abra Havn med riktige forventninger.

Bor dere hos oss i helger (fredag kveld tom søndag morgen), ferier, eller i perioden 01. juni t.o.m 19. august, vil dere garantert møte sjørøvere som vil gjøre ditt opphold mer enn minneverdig. Selv om Kaptein Sabeltann er Abra Havn sin høye beskytter, er det viktig å understreke at Abra Havn aldri gir løfter om at Selveste Kaptein Sabeltann dukker opp under oppholdet. Men hold utkikk, og vær på vakt! En av Kaptein Sabeltanns menn kan fort dukke opp når en ny sjørøverdag starter i Abra Havn.

Annen info

Aktivitetsprogram
Dyreparken er åpen hele året. Hva som er åpent varierer etter sesong. Badelandet er åpent mellom påskeferien og høstferien. For å undersøke hva som skjer og er åpent når dere kommer, se følgende link: http://www.dyreparken.no/Aktivitetskalender/

Sjørøverkroa Den Sorte Mann
Er du sulten etter en lang reise eller en lang dag i Dyreparken, kan du ta en tur innom Sjørøverkroa Den Sorte Mann. Sjørøverkroa metter sultne sjørøvermager både morgen og kveld.

I alle helger (fredag og lørdag kveld), ferier og hver dag i perioden 01. juni t.o.m 19. august har Sjørøverkroa - Den Sorte Mann matservering med enkle retter fra kl 15 og større utvalg etter klokken 17. Før dette er det mulig å kjøpe kaffe.

Resepsjonskiosk
I resepsjonen finner du en liten kiosk der du kan handle snacks og suvenirer hele døgnet (kun kortbetaling om natten). Vi har også et begrenset utvalg av melk, juice o.l., enkelt pålegg og noen middagsretter som kan tilberedes med utstyret du har tilgjengelig din sjørøverkåk. Her selges også litt diverse toalettartikler og bleier. Utvalget varierer etter sesong.

Utsjekk 
Utsjekk innen kl. 11.00 på din avreisedag
Oppholdet inkluderer sluttrengjøring, men vi setter stor pris på om dere hjelper oss med å:

 •  Sette på oppvaskmaskinen (plasser store middagstallerkener enten ut til sidene eller liggende i maskinen)
 •  Legge avfall, søppel og flasker i søppeldunkene/kasser som finnes utenfor hver sjørøverkåk
 •  Tømme kjøle- og kjøkkenskap for matvarer før dere drar

 

Henvendelser

 • Lurer du på noe i forkant kan dere ringe Dyreparken Overnatting på 97059700 (tast 2 og deretter 1) på hverdager mellom klokken 9 og 16
 • Lurer dere på noe under selve oppholdet, kan dere kontakte resepsjonen på 95196306

Annet
Vi har tidligere sendt ut en e-post med annen nyttig informasjon rundt deres opphold. Dere kan finne kopi av denne informasjonen her.

Vi gleder oss over å kunne ønske dere velkommen til verdens sjørøverhovedstad!

Husk tannbørsten til å pusse sabeltennene med...

Hiiiv ò hoooi!

X