Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Handlekurv

Dyreparkens ukjente hemmeligheter

Med helt nye attraksjoner, flere dyr og bygging av et helt nytt overnattingskonsept har Dyreparken i Kristiansand befestet seg som en av Nordens mest attraktive feriedestinasjoner. Her får aktiv ferie med barn en helt ny dimensjon.

I over 50 år har Dyreparken helt sør i Norge begeistret og forundret. For mange familier er feriefølelse synonymt med opplevelsesferie, og Dyreparken har blitt et «must» for flere og flere barnefamilier.
Med stadige utbygginger, underholdning, forestillinger og flere ulike hotellkonsepter har to- og tredagersbesøket skutt i været. For dette er nemlig ikke bare en dyrehage. Nå er Dyreparken blitt en ferie i seg selv.

Kongen på Havet, som smårollinger over det ganske land har sendt smokkene sine til i tre tiår, før de har tatt på seg sverd og sjørøverhatt og gått planken sammen med mor og far, er blitt en etablert voksen pirat som alle har et forhold til. Kaptein Sabeltann-forestillingen spilles på kveldstid, mens sjørøvere underholder på dagtid både i Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken og på sjørøverhotellet Abra Havn. Her kan alle synge «Hiv o´hoi» sammen og feire figuren som mer enn noen andre forbindes med Dyreparken i Kristiansand.

De siste årene har det store området Kaptein Sabeltanns Verden gjennomgår en stor ansiktsløftning. Men også i Kardemomme by, i Hakkebakkeskogen og i de mange andre universene syder og koker det av liv og røre. Bli ikke forundret om du blir stoppet av tante Sofie når du går inn i Kardemomme by. Husk at hun kan være ganske streng og sjekker om du har vasket ørene godt nok…

Større enn noen gang

– Mange blir utrolig overrasket når de kommer til Dyreparken, forteller Anniken B. Schjøtt, markeds- og kommunikasjonsdirektør i destinasjonen som samler 1 million gjester årlig – det er langt mer enn noen annen attraksjon i kongeriket.

– Noen tror visst at de kan oppleve alt i løpet av en dag, men det er faktisk helt umulig, selv om man løper, påstår hun, og viser til at mange unge familier ikke vet hvor stor Parken er blitt. Å måtte dra videre fordi man bare har lagt inn én dag i ferieplanleggingen, og bare fikk oppleve en liten del av Dyreparken, er ingen god opplevelse…

Et godt morgen-tips

For å få mest ut av dagen, dersom dere har tidlig innpasseringstid, er å starte dagen innerst i Dyreparken, f.eks. på KuToppen. Mange tar aktivitetene for seg fra inngangspartiet og innover, og da kan det ofte bli litt ventetid på de ulike attraksjonene. Men starter dere med å gå direkte inn til KuToppen, vil dere oppleve et område der dere kan boltre dere i opplevelser, lenge før innrykket av andre folk. F.eks. på Mosks traktorbane er det veldig god plass tidlig på morgenen.

Å bo midt i eventyret

Dyreparken har tatt konsekvensen av det økende to- og tredagersbesøket, og har de siste årene bygget ut stadig flere overnattingskonsepter, for at det skal være mulig å «bo midt i eventyret».

Åtte utleiehus i Kardemomme by er som regel utleid lenge før sommersesongen setter inn. Dyreparken Hotell, like ved Parkens hovedinngang, har 170 rom som også er fullbooket i den mest populære sesongen. Dyreparken Safaricamp har over 30 telt et steinkast fra inngangen. Sjørøverlandsbyen Abra Havn, med 161 leiligheter, er kjempepopulær. Her kan man overnatte i Langemanns hus, i heksa Miriams hus eller til og med i Kaptein Sabeltanns suite. Abra Havn ble for øvrig kåret til det 6. beste familiehotellet i verden av Trip Advisor for noen år siden – men mange har enda ikke oppdaget denne perlen av et sjørøverhotell, så dette er kanskje den best bevarte hemmeligheten av alle i Dyreparken.

Siden alt annet ofte er fullt i høysesongen, bygger Dyreparken i år en et helt nytt overnattingskonsept, Juliusskogen, med 40 kompakte minihytter øst for Grashavet. Dette blir Dyreparkens rimeligste overnattingstilbud.

 

Safacricamp. Dyreparken

Alle som bor på Dyreparkens overnattingssteder har forøvrig en kjempefordel: Man får nemlig anledning til å gå inn i Dyreparken gjennom en helt egen inngang, en time før ordinær åpningstid (i sommersesongen).

Her kan du bo i eller utenfor Dyreparken

Barnas beste sommerferie

Over 90 prosent av anmeldelsene på TripAdvisor er i kategorien «ypperlig» eller «svært bra». «Leverer hver gang», «Gjennomført og perfekt» og «Magisk på alle måter» er begreper som går igjen. Eller som GeirS uttrykker det: «Dyreparken leverer til hele familien fra 2 til 80 år».
Snittet av 6.000 anmeldelser på facebook ender på 4,3 av 5 poeng. Dyreparken har forøvrig nesten en kvart million følgere på Facebook, og TV 2-serien «Dyrepasserne» har årlig over 15 millioner avspillinger på youtube!

Orangutang. Navn: Durian.

Forklaringen? Vel… det er kanskje de små nære ting som er vel så viktig som de store spektakulære showene. At kapteinen på Den Sorte Dame ønsker velkommen når du går om bord på sjørøverskuta, at Ekorn-Lise blunker til deg når du setter deg på tribunetoget i Hakkebakkeskogen, eller at en av dyrepasserne spør deg hvordan du synes det er å stå så nærme løvene… At det kiler nedover ryggraden, at du skvetter litt i Spøkelseshuset eller at du ender opp klissvåt etter en tur i Tømmerrenna. Det gjør liksom ikke så mye, når det er sommer og varmt og når du har ei god hånd å holde i.

-Undersøkelser vi har gjort blant gjestene våre viser at 95 prosent sier at de vil komme tilbake. Det er vi ydmyke for – men det forplikter også veldig, sier Anniken B. Schjøtt.

Tett på dyr og karakterer

Dyrene har alltid vært – og er fortsatt – det mest populære trekkplasteret. Stadig viktigere de siste årene er det blitt mer fokus på utrydningstruede dyr, og hvilken rolle Dyreparken kan spille for å hjelpe truede dyrearter til å ikke dø ut.

– I år har vi 117 ulike dyrearter. Her finner du alt fra nordiske dyr, til asiatiske dyr og afrikanske dyr i ulike tematiserte områder, forteller Anniken B. Schjøtt.

I Nordisk Villmark går gaupe, jerv, ulv og elg fritt på et kjempestort område, mens menneskene går inngjerdet gjennom villmarken på en gangbro. Det gir en helt unik mulighet til å se dyrene på nært hold i naturlige omgivelser.

Hver dag hele sommeren gjennom er det en rekke dyrepresentasjoner, hvor dyrepassere forteller om de ulike dyrene og hvilke utfordringer de møter i naturen. På disse presentasjonene kan du f.eks. oppleve når verdens raskeste pattedyr, gepardene, løper etter mat, eller se når orangutangene pirker ut honning fra en trestamme ved hjelp av en pinne.

Men det finnes også mange andre «dyr», om enn i en litt annen fremtoning, for eksempel i Hakkebakkeskogen. Når bestemor Skogmus flyr avsted med paraplyen sin, eller når Mikkel Rev kommer skummelt nær der du sitter, skaper det skrekkblandet fryd og ferieminner som veldig ofte bare må deles.

Over 100 skuespillere

I dag er det utenkelig å se for seg en familiepark uten underholdning. Bare i Hakkebakkeskogen er det 40 skuespillere som går på skift, i Kaptein Sabeltanns Verden og i Abra Havn er det nesten like mange sjørøvere på fulltid, og i Kardemomme by er det tre sett med Sofier. Langt over 100 skuespillere er engasjert i høysesongen, og Dyreparken har til og med egne kostymesyersker.

Nyere underholdningskonsepter blir stadig utprøvd, og de sterkeste overlever. I Sirkus Jesper-forestillingen får vi se hvordan det går med Jesper etter at han fikk oppfylt sitt høyeste ønske om å bli sirkusdirektør når karrieren som røver gikk fløyten. Derfor har han nå fått sitt helt eget telt med ekte manesje og ordentlig publikum, på en høyde like utenfor byporten.

Men i Kardemomme by røves det stadig, hver dag faktisk, i alle fall på sommeren når det er godt og varmt og solskinn overalt, og her kommer du uvanlig tett på de kjente karakterene. Politimesteren skriver ting opp i boken sin, og trikkefører Syversen deler ut pepperkaker til alle passasjerer selv om det enda er et halvt år igjen til jul.

KuToppen, som er en manifestasjon av en god og ikke altfor gammeldags bondegård, er det ikke bare ekte dyr som går og gresser, men også karakterer på to bein med dyreneser og barnetekke. En heter Gaute, en annen er okse og heter Mosk, og så er det den minste, men mest sympatiske, spilloppmakeren Klara, som egentlig ikke er ordentlig ku, men som bare er en yppig kalv med maur i rompa.

Den sunneste maten

Uten mat og drikke duger veganeren absolutt ikke. Derfor: På en av kafeene i Parken serveres det utelukkende økologisk mat, på andre spisesteder er det husmannskost som gjelder, eller sushi og wokretter. Salat skal man ikke gå langt for å finne, for de sunneste alternativene er blitt stadig viktigere. Nå står til og med gulrotbakte hamburgerbrød lengst framme på disken.

-At vi har så mye sunn og kortreist mat er nok og så en godt bevart hemmelighet, tror Anniken B. Schjøtt, og forteller at stadig større andel av råvarene kjøpes inn fra lokale produsenter.

Badeland med egen sandstrand

De fleste parker med respekt for seg selv har vannaktiviteter i en eller annen form. I Dyreparken er det tatt et skritt lenger, for her er alle sklier og bassenger samlet i en helt egen park, Badelandet, på en egen øy, en nabo-park til Dyreparken, hvor gjestene kan gå frem og tilbake så fremt de har kombinert billett.

I Badelandet er det et tyvetalls sklier og bassenger, en stor sandstrand og et hoppetårn og hinderløype for de tøffeste ute i Grashavet.

Nedtelling

Dyreparken har åpent hver dag hele året, men etter hvert som temperaturen stiger, øker også aktivitetsnivået og publikumstilstrømningen.

Og ikke minst er det mange som teller ned til årets premiere på kveldsforestillingen  Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet som har premiere 7. juli 2022. For mange norske barn er det nemlig bare to ganger i året de får lov til å være oppe til midnatt; det er på nyttårsaften og under Kaptein Sabeltann-forestillingen. Årets show i Kjuttaviga starter kl 23.00 .

Tindrende barneøyne på dagen, og øyne som glipper av søvn, fornøyd og tilfreds, på slutten av en lang dag, det er barndommens største lykke.

 

Årets nyheter 2022 i Dyreparken

Stor utvidelse av Savannen, etablering av Lagunen Beach Club, det nye overnattingskonseptet Juliusskogen med 40 minihytter og Kardemomme by filmstudio. Pluss, pluss… Det har knapt vært mer å glede seg til et i nytt år i Dyreparken enn akkurat nå.

Se alle nyhetene her

Kardemomme by filmstudio

Slik har du aldri møtt politimester Bastian før. Dette er et interaktivt opptrinn i et ekte filmstudio!

Juliusskogen

Bo i eventyret! Juliusskogen har blitt et populært overnattingssted for barnefamilier, ikke så rart da det er klatreløyper og moro rett utenfor døren. Velkommen til vårt rimeligste overnattingsalternativ med Dyreparken og Badelandet en kort spasertur unna.