Åpent hele året!

365 dager med opplevelser.

Se åpningstider og priser

Åpent fra 20. juni

Fra 20. juni til høstferien.

Se åpningstider og priser

De aller første gjestene på Dyreparken Bobilcamp

Et kvarter før åpning trillet den første bobilen inn på Dyreparken Bobilcamp onsdag 1. juli 2020. Småbarnsfamilien fra Ålesund som var først inne, fikk stjerneplass foran Grashavet.

– Veldig bra førsteinntrykk, sier Billy Roger Parimalasingham (38) og kona Inger Kristine (45), som er ny-campere med barna Sarah (4) og Peter (3) og den ti år gamle yorkshire terrieren Snoopy.

De har akkurat fått koblet til strøm, og spiser frokost før den første av to dager i Dyreparken planlegges. Arbeidsfolk fra Dyreparken holder fortsatt på å gjøre de siste forberedelsene på plassen, og gartnere legger siste hånd på verket. Dyreparken Bobilcamp har blitt bygget på rekordtid, kun tre uker tok det fra beslutningen ble tatt til porten åpnet 1. juli. Her er det plass til 30 bobiler.

-Vi googlet bobilplasser i Kristiansand, da vi oppdaget at denne nye bobilcampen skulle åpne i dag. Vi ville egentlig ha kommet tidligere, men nå har vi vært to dager på Hamresanden i påvente av å kunne komme hit, sier Billy Roger, som nesten ikke kunne vente med å ta plassen i bruk.

-I dag våknet vi bare, tømte tanken og kom hit så fort vi kunne. Så tar vi frokosten i bilen her, sier Billy Roger, mens Den Sorte Dame glir forbi like bortenfor.

Kjøpte bobil i vår
Billy Roger og Inger Kristine jobber begge på Ålesund sykehus, han som overlege på radiologisk avdeling og hun som intensivsykepleier. Nå er de plutselig blitt en del av den nye norske bobil-generasjonen som befinner seg på Norgesferie. Etter en uke i Lillehammer og besøk på Lilleputthammer gikk turen til Sørlandet. Senere står Trøndelag og bestemorbesøk for tur.

Bobilen er nyervervet i vår – selvsagt etter en obligatorisk sunnmørsk pruterunde, smiler Billy Roger. Familien har funnet seg godt til rette i bobilmiljøet, og opplever at bobilstammen er veldig sosiale og villig deler av gode tips og råd til de ferske og mer uerfarne bobilcamperne.

-Det er virkelig undervurdert med bobil, mener Billy Roger som gleder seg til to dager på Bobilcampen og i Dyreparken. Både barna og de voksne ser fram til tur med Hakkebakkeskogen-toget og til å utforske både Dyreparken og Badelandet.

Sju bobiler før lunch
En snau time etter at første bobil var på plass, kom neste bobil inn på den store åpne plassen midt mellom Dyreparken Safaricamp og sjørøverhotellet Abra Havn. Og før lunch var ikke mindre enn syv bobiler på plass.

Direktør for overnatting i Dyreparken, Øyvind Eikaas, har sommerfugler i magen. Siden Dyreparken har valgt å kun ha drop-in – foreløpig – har han ingen peiling på hvor populært tilbudet kommer til å bli.

-Jeg har tro på at det kan bli fullt, men vi har innsett at vi må innføre forhåndsbooking allerede nå i sommer. Bobilturistene liker å ha det forutsigbart, og det vil vi forsøke å innfri, sier Eikaas.

Fantastisk beliggenhet
Han trekker fram den enormt flotte beliggenheten som bobilcampens desidert største aktivum. Her kan man praktisk talt kjenne røyken av kanoner når det er sjørøverslag ute på Grashavet.

-Men vi erkjenner at vi er veldig ferske på camping. I fjor åpnet vi Roligheden Camping, og lærte mye av det. Nå er vi veldig interessert i å få tilbakemelding fra gjestene våre på bobilcampingen slik at vi kan bli enda bedre.