På Ekorn-Jensens kafé kan du få servert økologiske smørbrød, økologiske vafler og økologisk drikke. I tillegg kan du få "hvetebrød med fuglefrø", som det synges om i sangen fra Hakkebakkeskogen. Dette økologiske brødet er utviklet sammen med det lokale bakeriet Kringleriet i Lillesand. Du kan velge mellom to ulike typer velsmakende brød, flerkornsbrød og grovbrød.

Og ikke å forglemme "revevafler", stekt i spesiallaget vaffeljern med revemotiv! Dobbelpeprede pepperkaker, skillingsboller og flere andre lokale økologiske varer står også på menyen.

I 2016 ble menyen utvidet med syltetøy laget av økologiske jordbær fra Mjåland gård i Marnardal og en "Hakkebakkeskogblanding", en frokostblanding laget av müsli fra Den lille juicefabrikken og yoghurt fra Tjamsland gård i Birkenes. Økologisk tomatsuppe og økologiske energikuler står også på menyen.

Satsingen på lokalprodusert økologisk mat ga i 2015 Ekorn-Jensens kafé gullstatus hos Debio. Debio er kvalitetsmerket for økologisk mat. Det er svært få spisesteder i Norge som har gullstatus fra Debio.

I kjøleskapene på Ekorn-Jensens Kafè finnes forøvrig ikke en eneste flaske brus, her selges kun sunn og økologisk juice, direkte fra tappekrana på kjøkkenet. Dette er eneste utsalgsstedet i Dyreparken hvor det går an å få tak i økologisk juice.

X