På Ekorn-Jensens kafé kan du få servert økologiske smørbrød, økologiske vafler og økologisk drikke. I tillegg kan du få "hvetebrød med fuglefrø", som det synges om i sangen fra Hakkebakkeskogen. Dette økologiske brødet er utviklet sammen med det lokale bakeriet Kringleriet i Lillesand. Du kan velge mellom to ulike typer velsmakende brød, flerkornsbrød og grovbrød.

Og ikke å forglemme "revevafler", stekt i spesiallaget vaffeljern med revemotiv! Dobbelpeprede pepperkaker, skillingsboller og flere andre lokale økologiske varer står også på menyen.

I 2016 ble menyen utvidet med syltetøy laget av økologiske jordbær fra Mjåland gård i Marnardal og en "Hakkebakkeskogblanding", en frokostblanding laget av müsli fra Den lille juicefabrikken og yoghurt fra Tjamsland gård i Birkenes. Økologisk tomatsuppe og økologiske energikuler står også på menyen.

Her serveres også økologisk softis fra Hennig Olsen Is. All softis som Dyreparken selger er nå økologisk.

Satsingen på lokalprodusert økologisk mat ga i 2015 Ekorn-Jensens kafé gullstatus hos Debio. Debio er kvalitetsmerket for økologisk mat. Det er svært få spisesteder i Norge som har gullstatus fra Debio.

I kjøleskapene på Ekorn-Jensens Kafè finnes forøvrig ikke en eneste flaske brus, her selges kun sunn og økologisk juice, direkte fra tappekrana på kjøkkenet. Dette er eneste utsalgssted på Sørlandet hvor det går an å få tak i økologisk juice.

I tillegg til økologisk meny har vi også sørget for at all emballasje fra servietter til tallerkener og bestikk kan kastes som biologisk avfall. Da reduserer vi restavfall og sparer både miljø og penger.

Han Ekorn-Jensen, altså! Fornuftig og flink fyr!