Se verdens raskeste pattedyr jakte mat!

Har du lyst til å se verdens raskeste pattedyr løpe etter byttet sitt? Da må du komme på presentasjon av geparder i Dyreparken! 

Gepardene kan komme opp i en hastighet på 112 km/t. På mange måter er gepardene dyrenes Formel 1. Hvordan geparden jakter, hvor den lever, hva den spiser og andre spørsmål du skulle ha om geparden – det er nettopp slikt du finner ut av på dyrepresentasjon. For at dyrene ikke skal bli dovne og miste jaktinstinktene sine, så prøver stadig dyrepasserne å finne på kreative og spennende løsninger for fôring som minner om hvordan dyrene ville jaktet i naturen. For gepardenes del betyr det at de får løpe etter kjøttstykker som er festet til en løpestreng i gresset. Bra for geparden – og fascinerende for deg som får se på.

For 100 år siden fantes det rundt 100.000 geparder i Afrika og Asia. I dag er det bare rundt 10.000 geparder i Afrika og noen få i Iran. Jakt og ødeleggelse av leveområder er de viktigste grunnene til at det er så få geparder igjen. Derfor er geparden en del av et internasjonalt bevaringsprogram som Dyreparken ble en del av i 2014.

Våren 2016 skjedde det forresten noe fantastisk i Dyreparken. Da ble det født fem gepardunger i Dyreparken, fire av dem overlevde. Det er første gang det har blitt født gepardunger i Norge. Du treffer dem i Dyreparken!

X