Er du modig nok for Dreggen?

Dreggen (tidligere Storslegga) er en heidundrende karusell som pendler i 120 grader samtidig som sittegruppa snurrer rundt. Dette er virkelig noe for deg som elsker fart og spenning.

Du må være minimum 130 cm. og maksimum 200 cm. høy. Dette er på grunn av låsebøylene og sikkerheten. Dreggen er også åpen for bevegelseshemmede. Det er til sammen 24 sitteplasser i Dreggen. På det høyeste er du 18 meter over bakken. Man oppnår mellom 3,5 og 4 G-krefter, både positive og negative G-krefter. Du blir ikke svimmel, som i tekoppene. Det er mer en følelse av vektløs tilstand, og et skikkelig sug i magen.

Pendelkarusellen er produsert i Nederland. Hver tur tar ca. to minutter, og kapasiteten er ca. 700 - 800 personer i timen. Det er jo en del som løper rett inn i køen og er klar for neste tur! Dreggen ble åpnet 2003 i Dyreparken, under navnet Storslegga og har siden skiftet navn til Dreggen.

Er du en av dem som har lyst til å prøve, men som egentlig ikke tør? Da har vi et tips: Før du går ombord så kan du spørre om det er kort, middels eller lang tur. Vedder på at du i alle fall tør å ta den lille!