Alt om Hakkebakkeskogen i Dyreparken

Hva er Hakkebakkeskogen? Her får du svar på alt du måtte lure på.

Tenk å få oppleve fortellingen om dyrene i Hakkebakkeskogen like foran øynene på deg, formidlet av skuespillere i en ekte skog! Det finnes ikke maken! Så vidt vi kjenner til finnes det ingen andre fornøyelsesparker der gjestene utendørs fraktes rundt i en historie fortalt av levende figurer.

Hakkebakkeskogen ligger mellom Kardemomme by og Nordisk Villmark. Som gjest i Hakkebakkeskogen blir du fraktet gjennom skogen i et tribunetog , vendt mot skogen. Her møter du flere av karakterene og scenene du kjenner fra boken.

I Hakkebakkeskogen finner du også Ekorn-Jensens butikk (åpen helger fra påske til høstferien og i sommerferien) og Ekorn-Jensens kafè hvor du får kjøpt økologisk mat (åpen helger i juni og i sommerferien).

En koselig lekeplass for de minste barna finnes like ved påstigningsområdet.

Togavganger i Hakkebakkeskogen 2016

20. - 24. juni + 8. - 12. aug. + 27. - 28. aug.:
Avgang hvert 40. minutt, der første avgang er kl 10.30 og siste er kl 15.10.

Helgene 4. - 5. juni + 11. - 12. juni + 18. - 19. juni + 13. - 14. aug. + 20. - 21. aug.:
Avgang hvert 40. minutt, der første avgang er kl 10.30 og siste er kl 15.10.

Daglig fra 25. juni t.o.m. 7. aug.:
Avgang hvert 15. minutt kl 10.30 - 17.30.

 

Slik får du plass PÅ TRIBUNETOGET

Det er to måter du kan sikre deg plass til de ulike togavgangene:

A: Reservere plass til en bestemt togavgang 
Rundt halvparten av kapasiteten på tribunetoget er reservert for dere som vil planlegge besøket i forkant, være sikker på å få plass på en bestemt togavgang og unngå kø. Det koster kr 25 per person. Dersom det er ledige samme dag, vil det være gratis å booke fra kl. 10.00.

Reserver plass her

VIKTIG: Selv om du har reservert billett må du møte opp 10-20 minutter før avgang (Se billett). Vi oppfordrer alle til å sitte tett sammen og ha små barn på fanget.
NB: Forutsetter at du har gyldig billett til Dyreparken (enten Dyreparken-billett eller kombibillett) samme dag. Kjøpt billett til Hakkebakkeskogen refunderes ikke.

B: Dropp-inn
Resten av kapasiteten blir forbeholdt dropp-inn. Det skal alltid, til alle avganger, være mulig å stille seg i kø for å bli med neste ledige tribunetog. Det er dessverre vanskelig å si noe om hvor mange fra dropp inn-køen som får plass på hver avgang, da det avhenger av hvor tett folk sitter sammen og om alle barna sitter på fanget. Det er gratis å ta tribunetoget, så lenge du har gyldig billett til Dyreparken.

 

Fakta

Bane: Banen er 430 meter lang.
Tribunetog: Tre elektriske tribunetog går flere ganger i timen. Hvert sett består av fire vogner. Vognene har tre stolrader bak hverandre, der alle sitter vendt inn mot skogen.
Kapasitet: Hvert tribunetogsett har plass til 160 gjester.
Total kapasitet: Opptil 4.500 mennesker hver dag i sommerferien. I løpet av hver sesong blir det avviklet totalt 2.000 turer med tribunetoget. Med fem ulike opptrinn på hver tur vil det gi anslagsvis 10.000 spillescener.
Tid: Reisen gjennom skogen tar ca. 40 minutter.
Barnevogner: Under turen parkeres barnevogner på anviste plasser.
Rullestoler: Det finnes egne plasser for rullestolbrukere som tildeles ved oppmøte.

 

Skuespillere

I sommerferien er det skuespillere som formidler historien. De dukker opp i form av Mikkel Rev, Bestemor Skogmus, Bakemester Harepus og en rekke av de andre karakterene langs hele rundturen - og scenene utspilles like foran øynene på gjestene - så nær at du nesten kan ta på dem.

Her er Klatremus som unnslipper Reven, pepperkakebaking med Bakemester Harepus, og Bestemor Skogmus som flyr fra Petter Pinnsvin.

Det er ansatt 35 skuespillere, hvorav 21 er på jobb til enhver tid. På grunn av at det spilles hele dagen, går skuespillerne på skift. Det er f.eks. ansatt fem ekorn, tre rever og tre bestemødre, samt to av hver av de andre karakterene.

 

Tegnet av Bjørn Egner

Selve attraksjonen er tegnet av Thorbjørn Egners sønn, Bjørn Egner. Han har også fulgt byggeprosessen nøye fra første spadetak.

- Jeg har tegnet dette ut fra illustrasjoner min far lagde til boka og flere modeller han produserte til teaterscener. Det blir flott!, sier Bjørn Egner (74). Hans far Thorbjørn Egner døde julaften 1990.

Allerede da Thorbjørn Egner planla byggingen av Kardemomme by, i slutten av 1980-årene, var Bjørn Egner med som arkitekt og tegnet etter farens anvisninger. Helt siden den gang har det vært planen at den fremtidige attraksjonen Hakkebakkeskogen skulle bygges der den er blitt plassert i dag, i skogen over Kardemomme by. Området ble avsatt til Hakkebakkeskogen for rundt 25 år siden, men det er først de senere år at planene er blitt konkretisert.

Total investering på Hakkebakkeskogen i Dyreparken var 28 millioner kroner.

Trenger du hjelp?