X

Dyreparken.no bruker cookies (informasjonskapsler) for måling av trafikk og tilpasning av innhold.

Fortsett å bruke dyreparken.no dersom du godtar dette, eller les mer om vår bruk av cookies og hvordan du kan
slette disse fra din nettleser.


Dyrene i Dyreparken

Dyreparken har over 140 ulike dyrearter fra alle verdenshjørner.

Du kan lese mer om de enkelte dyrene ved å klikke på dyret i menyen til venstre.

I Dyreparken bor det over 140 forskjellige dyrearter. Mange forskjellige pattedyr, krypdyr, fugler, fisker, amfibier og virvelløse dyr holder til i parken. Vi har dyr fra alle verdenshjørner. Her finner du blant annet røde pandaer fra Himalaya, sjimpanser fra Afrika, tapirer fra Sør-Amerika og tigre fra Sibir. Noen av dyrene i Dyreparken finnes i den norske naturen, slik som ulv, gaupe og elg.

Noen dyr lønner det seg å ha på god avstand, slik som alligatorene og tigrene. Mens andre dyr kan du komme så nær du bare vil. Husdyrene på KuToppen og i Afrika-området er vant til folk, og synes det er veldig koselig å få besøk av barn.

I Dyreparken har dyrene store områder å bevege seg på. Derfor kan det være vanskelig å få øye på dem, da må du bare lete godt. Det er viktig å huske på at det er vi som er på besøk hos dyrene, og at dette er deres hjem.

Fakta

Dyr

1,4 millioner dyrearter er identifisert på Jorda - og mange flere venter på å bli oppdaget...

Dyrene er den mest mangfoldige gruppen med levende vesener på Jorda. De omfatter alt fra de store pattedyrene, fuglene og fiskene som du kjenner godt, til små nedbrytere og filtrerere som lever i jorda eller på havbunnen og du skjelden ser.

Dyr kjennetegnes ved at de er bygd opp av mange celler, og får den energien de trenger gjennom maten de spiser. De har muskler og nerver som gjør dem i stand til å reagere på omverdenen. Alle dyr kan bevege deler av kroppen, og mange kan forflytte seg fra sted til sted. Dyreriket inndeles i pattedyr, fugler, krypdyr, amfibier, fisker og mange grupper av virvelløse dyr.

Kilde: Verdens dyr, N. W. Damm & Søn AS, 2002