Gjester med spesielle behov

Vi ønsker alle velkommen til noen fine dager i Dyreparken, Badelandet og Abra Havn. Her kommer det nyttig informasjon til deg med spesielle behov.

Dyreparken

Fremkommeligheten på våre områder er gode, med breie veier og store deler av parken er tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er noen unntak, i Kardemomme by er det brostein og trikkeskinner i hele byen, og noen av husene har høy dørstokk. Det er dessverre ikke mulig å ta seg opp i Tårnet til Tobias, men underholdningen på torvet og i Byparken skal være tilgjengelig. Stort sett alle toaletter i Dyreparken er tilgjengelig med rullestol.

Parkeringsplasser

Vi har reservert 22 parkeringsplasser nærmest inngangen for gjester med forflyttingshemminger i lavsesong, og 27 handikapparkeringsplasser i sommersesongen. Vi ber gjester kun benytte disse plassene dersom det er behov for det, og at parkeringsbeviset legges godt synlig i vindusruta.

Ledsagerordning

I Dyreparken og Badelandet har vi ledsagerordning, det betyr at de som har ledsagerbevis (med bilde) utstedt av kommunene får billett til rabattert pris samt at ledsager(e) får fribillett. Rabattert billett kan kjøpes på forhånd, mens fribillettene fås i billettlukene eller Gjesteservice den dagen billetten skal benyttes. Denne ordningen gjelder dessverre ikke for uføretrygdede som har honnørkort utstedt av NAV.

Barn under 8 år har ikke nødvendigvis mottatt ledsagerbevis fra Kommunen, men det er bare å henvende seg i billettlukene eller på Gjesteservice og forklare de situasjonen så ordner de ledsagerbillett.

Forestillinger

Vi har ledsagerordning på forestillingene våre. I Kjuttaviga (der blant annet Kaptein Sabeltann og Sommer i Dyreparken spilles) har vi seks tribuneplasser reservert for rullestolbrukere (bakerst på felt A). På Byscenen i Kardemomme By har vi plass til rullestoler bak hvert felt. Gjesteservice hjelper deg å bestille og kjøpe disse billettene. Send kopi av ledsagerbeviset til bestilling@dyreparken.no i denne mailen skriver du også:
1) Hvilken dato dere ønsker
2) Hvor i amfiet dere ønsker å sitte, evt rullestolplass
3) Navn og telefonnummer på kontaktperson vi kan kontakte for å booke billettene Når Gjesteservice har mottatt mailen med informasjonen og sjekket tilgjengelighet, vil kontaktpersonen bli kontaktet og dere gjennomfører bookingen over telefon.

De fleste av våre forestillinger har plassbilletter, men enkelte forestillinger fordeles plassene etter første mann til mølla-prinsippet. Av hensyn til andre gjester vil vi i den forbindelse ikke slippe gjester med vis-hensyn-bånd og ledsagere forbi køen. Vi vil selvfølgelig tilrettelegge for at de som trenger det får egnede plasser i Amfiet. 

Tegnspråktolking

Vi har tegnspråktolk tilgjengelig på enkelte forestillinger ila sesongen. Gjesteservice vet hvilke dager tolken er tilstede, og hjelper deg med å booke disse billettene. Send mail til bestilling@dyreparken.no med navn og telefonnummer til en kontaktperson. Når vi har mottatt dette vil kontaktpersonen bli kontaktet og dere gjennomfører bookingen over telefon.

Rullestoler

Vi har både elektriske og manuelle rullestoler til leie i Gjesteservice. Du betaler 100 kr i depositum i gul og turkis periode, mens prisen i lilla og rosa periode er 200 kr hvorav 100 kr er depositum som betales tilbake når stolen leveres og ved fremvisning av kvittering.

Rullestoler kan reserveres i forkant av besøket, send en mail til bestilling@dyreparken.no for reservering. Reserveringen er gjennomført når du mottar en bekreftelse av oss. 

Førerhunder og servicehunder

På grunn av fare for smitte er det ikke tillatt å ta inn noen dyr i Dyreparken. Dette er regler fra mattilsynet og gjelder alle dyr, også fører/servicehunder. Vi har ledsagerordning slik at man kan få med seg en person som kan bistå inne i parken, og egen hundegård utenfor parken. 

Andre hjelpemidler

Parken har mange bakker og uoversiktlige svinger og vi har mange besøkende. Av hensyn til sikkerheten til våre gjester tillater vi derfor ikke sykler, sparkesykler, rulleskøyter og stå-hjuling i Parken. Har du behov for det tilbyr vi elektriske rullestoler, manuelle rullestoler eller barnevogner ved inngangen.

Aktiviteter i Dyreparken

Flere av våre aktiviteter kan benyttes av gjester med ulike behov. Vi gjør oppmerksom på at de generelle reglene for hver attraksjon gjelder for alle. Dette innebærer aldersbegrensninger, høydebegrensninger og hvilke forutsetninger alle gjester bør være oppmerksom på før de benytter aktiviteten. Av sikkerhetsmessige årsaker krever for eksempel Jungelbob, Dreggen og Fyrtårnet at alle gjester må ha full førlighet fra livet og opp for å kunne kjøre aktiviteten. 

Rullestolbrukere

Kø- og påstigningsområdet er ikke nødvendigvis tilrettelagt for rullestolbrukere, men på de stedene har vi egen rullestol-inngang. Se etter skilt ved aktiviteten, eller spør den ansatte som befinner seg i nærheten.

I de fleste aktivitetene må brukeren løftes over i aktiviteten før den kan kjøres. I Hakkebakkeskogen er den fjerde vognen i toget tilrettelagt for manuelle rullestoler. Små elektriske rullestoler får også plass i toget, men hvis rullestolen er for stor har vi manuelle rullestoler ved påstigningsområdet som kan benyttes.

Skutene

Landkrabber og sjørøvere i rullestoler er hjertelig velkommen til å bli med Kaptein Sabeltanns menn på tokt på Grashavet. På grunn av kapasiteten på skutene er det i midlertid ikke tillatt med barnevogner om bord. Lurer du på når skutene går, sjekk aktivitetskalenderen for dagen du skal besøke oss!

Miriams forheksede hus Miriams forheksede hus har mange trapper og trange ganger og er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere eller gjester som har utfordringer med å gå i trapper. Her benyttes det også strobelys, så gjester med epilepsi bes være oppmerksom på dette.

Vis-hensyn bånd

I Dyreparken har vi innført et «vis-hensyn»-bånd. Dette er et bånd som kan gis til personer som av ulike grunner ikke kan stå i vanlig kø over lengre tid. Båndet hentes i Gjesteservice ved inngangen. Båndet gjelder for personen som bærer båndet samt en ledsager. Gjester med vis-hensyn-bånd kan benytte seg av rullestolinngangene våre, der er det litt bedre plass og aktivitetsverten kan passe på at vente-tiden ikke blir for lang. 

På aktiviteter med høy kapasitet (eks toget i Hakkebakkeskogen og Vannrenna Nilen) og den ledsagende er et barn får familien være med på samme turen, men ikke nødvendigvis på første avgang. Hvis den ledsagende er en voksen kan ledsager bli med på samme turen.

Vi lar gjester som er rullestolbrukere eller har vis-hensyn-bånd kjøre to turer etter hverandre der det er mulig før vi ønsker ett opphold, dette av hensyn til andre gjester i parken som venter på sin tur. 

Spisesteder

Det er flere spisesteder som har grei fremkommelighet for rullestolbrukere/funksjonshemmede. Soko har åpent hele året, og har god fremkommelighet rundt buffeten. Ellers kan vi anbefale Kjuttaviga Vertshus, Grrrillen, Ekorn-Jensens Kafé, Pirat Provianten eller Setra som andre gode alternativer. I tillegg er det mange fine sitteplasser utenfor de fleste av våre spisesteder, selv om stedet innvendig kan være trangt eller ha dørstokker som reduserer fremkommeligheten.

Toaletter

Vi har toaletter rundt forbi i hele Parken, og mange av de ligger i tilknytning til spisesteder og butikker selv om de ikke ligger under samme tak. Vi har handikaptoalett i kjelleren på Soko, ved Vaffelstua, mellom Kjuttaviga Vertshus og Babyhuset, i låven på KuToppen (det er en slak bakke opp på baksiden av låven), på Eventyrskogen og i Hakkebakkeskogen.

Badelandet

Det fins egen handikap-garderobe i Badelandet, og rullestolbrukere kan benytte seg av bassengene både innendørs og utendørs (så sant de er åpne). Rullestoler kan trilles ut i inneområdet via Dønningen, og når uteområdet er åpent har vi en heis i Overfloden. I Bølgen og Barnestimen har man også mulighet for å trille ut rullestoler. 

Abra Havn

I Abra Havn er alle attraksjoner og mange av leilighetene godt tilrettelagt for rullestol og klassifisert som UT (universelt tilgjengelig) og HC. Disse leilighetene ligger på bakkenivå og har lave dørstokker. Bredden på inngangsdør og baderomsdør er ca 87 cm. HC-leilighetene har armleder på toalettene.   

Ønsker dere en av disse leilighetene ta kontakt med booking på telefon 970 59 700 og velg overnatting. Da kan vi finne den leiligheten som passer best for dere.

Abra Havn har også egne handikap-parkeringsplasser ved inngangen til sjørøverlandsbyen.

 

Trenger du hjelp?