Sunn mat og mat for allergikere

Mattilbudet i Dyreparken er variert, og vi bestreber oss på å tilby et sunnere alternativ.

I tillegg til tradisjonelle "fastfood"-spisesteder med hamburgere og pølser, har vi også  en rekke spisesteder som serverer mat med sunnere profil. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi barnefamilier et sunnere utvalg, og har et mangfold av retter familier kan velge mellom.

- Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer, og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny. Vi har også valgt produkter som ikke blir for dyre for gjestene, og har som mål at den økologiske maten i Hakkebakkeskogen skal være billigere enn pølse og brus, sier spiserisjef i Dyreparken, Roy Byremo.

- Vi følger vi har ansvar for å gi barna som besøker oss sunn og god mat. Med nesten en million besøkende i året vil vi være en god rollemodell. Vi har utviklet parken til å bli sunnere, og ser at gjestene setter pris på og kjøper denne maten framfor det som har vært tradisjonell parkmat, sier Byremo.

 

Dette mener vi med sunn mat

Mindre fett
Du kan velge dressing med kun tre prosent fettinnhold i stedet for vanlig dressing. Vi bruker kun pommes bistro, som er tørket slik at de suger til seg maksimalt 11,5 prosent fett, i stedet for vanlig pommes frites som har et fettinnhold på inntil 22 prosent.

Sukkerfritt
50 prosent av alt mineralvann som selges er uten sukker.

Gulrotbrød
Du får gulrotbrød til alle våre hamburgere. Disse brødene inneholder 4 prosent fiber og 11 prosent gulrot.

Frukt er godt
Vi har en deilig fruktvogn i Kardemomme by i hele juli med massevis av kald og fersk frukt sammen med forfriskende drikke. Totalt 44 tonn frukt og grønt selges i Dyreparken i løpet av en sesong.

Kjøtt
Alle våre hamburgere er laget av 100 prosent rent, norsk storfekjøtt.

Planteolje
Alt som stekes i frityr i Dyreparken blir stekt i solsikkeolje. Oljen er litt dyrere i innkjøp, men vi ønsker at våre gjester skal få en av de sunneste oljer som finnes på markedet.

Fair Trade kaffe
Alle våre kaffeutsalg serverer Fair Trade kaffe. Dette sikrer fattige kaffebønders rettigheter til en rettferdig pris i sitt hjemland.

Gode råvarer
Dyreparken bruker mye tid og ressurser på å søke opp de beste råvarene. Det legges også til rette for kortreist mat fra lokale leverandører. Et samarbeid med den prisbelønte slakter Jens Eide i Lillesand er ett eksempel. En avtale med en potetbonde i Grimstad er et annet eksempel. Bonden dyrker et stort jorde med kvalitetspoteter utelukkende for Dyreparken.

matintoleranse/allergier

Glutenfri mat
I høysesong serveres glutenfri mat på disse spisestedene:
* Gorines pizza (glutenfri pizza med valgfri topping).
* Lars på brygga (glutenfrie hamburgere).
* Bakeren i Kardemomme by (glutenfritt bakverk). 

Laktosefri mat
På SOKO får du laktosefrie produkter. Svinenakke, laks, poteter, ris, pommes frites og salat. Dette gjelder hele året, i alle sesonger.

Uten egg og melk
På Gorines pizza kan du kjøpe små pizzaer uten egg og melk. De vanlige pizzabunnene inneholder heller ikke dette, men kan ha spor av melk. Pizzaene er laget uten nøtter, men kan inneholde spor av nøtter.

"Ekstreme allergier"
Har du "ekstreme allergier" anbefaler vi at du tar med medbragt mat. Har du spørsmål angående mattilbudet, ta kontakt med Dyreparken på tlf.  97059700.

Fare for kryssmitte
På Kjuttaviga Vertshus, Sjørøvergrillen og SOKO har vi buffé. Her er det fare for kryssmitte, og Dyreparken anbefaler hver enkelt gjest å vurdere risikoen ved å spise på disse stedene.

Se også mer informasjon om allergener

Her får du sunn mat i Dyreparken

Setra på KuToppen
Lokale retter fra Sørlandet (såkalt kortreist mat). Risgrøt, rømmegrøt med spekemat, lapskaus, kjøttkaker, viltburger og KuToppens deilige grillpølse fra slakter Jens Eide.

Sjørøvergrillen
Velfylt grillbuffé med mange varme og kalde retter, på dagtid, samt på kvelden i Kaptein Sabeltann-perioden.

På dagtid: Grillretter.
På kvelden i Kaptein Sabeltannperioden: Toretters middag med dessert.

Ishuset
Iskjeksen på Ishuset er gluten- og melkefri.

SOKO
Familiebuffé med afrikanske retter, salatbuffé og egen barnebuffé. I juli serverer vi også hamburger og pølser.

Kjuttas Brød & Salat
Wraps, sushi, grøt og sandwich med kylling eller reker. Vi serverer også nypresset appelsinjuice og smoothie.

Fruktutsalget i Kardemomme by
I juli får du kjøpt et deilig friskt fruktbeger.

 

Trenger du hjelp?