Lokal mat

En stadig større andel av maten som omsettes i Dyreparken kjøpes fra lokale produsenter.

Små og mellomstore leverandører fra nærområdet på Sørlandet sikrer forutsigbare leveranser. Dyreparken har som mål å kjøpe 50 prosent av råvarene lokalt innen 2018.

Sunnere alternativer

I de store familieparkene i Europa selges det mest av, pølser, pizza, hamburgere og pommes frites. Dyreparken har i flere år jobbet for å kunne gi barnefamilier et sunnere utvalg, og har et mangfold av retter familier kan velge mellom.

I sommer har Dyreparken avtalt leveranse av 40 kasser jordbær i uka fra en jordbærbonde i Marnadal, slik at gjestene får nyrørt jordbærsyltetøy på vaflene.

- Vi har utfordret mange lokale aktører til å produsere økologiske varer for oss. Vi er opptatt av å bygge opp etterspørselen av lokale varer, og har samarbeidet tett med leverandører i utvikling av en økologisk meny. Vi har også valgt produkter som ikke blir for dyre for gjestene, og har som mål at den økologiske maten i Hakkebakkeskogen skal være billigere enn pølse og brus, sier Roy Byremo.

- Vi følger vi har ansvar for å gi barna som besøker oss sunn og god mat. Med nesten en million besøkende i året vil vi være en god rollemodell. Vi har utviklet parken til å bli sunnere, og ser at gjestene setter pris på og kjøper denne maten framfor det som har vært tradisjonell parkmat, sier Byremo.

Her i kaféen i Hakkebakkeskogen har vi i tillegg til økologisk meny også sørget for at all emballasjen fra servietter til tallerkener og bestikk kan kastes som biologisk avfall. Da reduserer vi restavfall og sparer både miljø og penger, sier

På alle de største spisestedene i Dyreparken serverer vi mat fra lokale produsenter:

Ekorn Jensens kafé

Dyreparkens økologiske spisested i Hakkebakkeskogen åpnet i 2015. Her blir all mat levert fra lokale produsenter. Geheb bakeri i Sørlandsparken leverer pepperkaker og belgisk vaffelrøre, Jens Eide i Lillesand leverer spekeskinke, Kringleriet i Lillesand leverer skillingsboller og to ulike grovbrød, og Hodne Gård fra Evje leverer smør. Kakemesteren på Åmli leverer vaffelrøre og Britt Mjåland fra Marnardal leverer økologiske jordbær til vårt hjemmelagde rørte jordbærsyltetøy.

Setra på KuToppen

På Setra på KuToppen finner du lapskaus og kjøttkaker med kålstuing og rørte tyttebær fra Matparken i Kristiansand, spekemat fra Jens Eide i Lillesand, og viltburger med reinsdyr, hjort og elg fra Hovden Fjellgard.

Sjørøvergrillen

På Sjørøvergrillen i Kaptein Sabeltanns Verden grilles svinenakke og spearribs fra Jens Eide på norges største kullgrill i fire timer på svak varme. Her er ostepølser, lammepølser og hamburgere fra Jens Eide i Lillesand og foliebakt laks fra en oppdretter i Høvåg serveres med mange spennende sauser og tilbehør fra Matparken i Kristiansand. 

Kjuttaviga Vertshus og SOKO

Langtidsbakt svinenakke fra Jæren stekes på svak varme i 12 timer. En oppdretter i Høvåg leverer fire tonn laks til oss, som stekes i folie før den serveres. Matparken i Kristiansand  leverer alt av varmretter til begge spisestedene.

Bella og Gustos restaurant

På Bella og Gustos restaurant serveres fire ulike indiske retter  levert av restauranten Mother India i Kristiansand. Sarita på Mother India har laget en oppskrift som gjør at vi kan steke våre egne ferske nanbrød i Dyreparkens tandooriovn.

Våre lokale leverandører:

 • Food Asylum i Kristiansand leverer dagsfersk sushi seks dager i uken, hele juli. (Serveres på spisestedene Tigergrillen og Kjuttas Brød og Salat).

 • Hennig Olsen Is i Kristiansand leverer is til hele Dyreparken.

 • Bryggeriene  Nøgne Ø i Grimstad og Christiansands Bryggeri leverer alt av ølprodukter.

 • Gomann bakerier leverer alt av brød til Kjuttas Brød og Salat.

 • Dampbageriet i Kristiansand leverer glutenfrie varer til pizzarestaurantene i Dyreparken.

 • Kakemesteren i Åmli leverer økologisk vaffelrøre.

 • Bakeriet Geheb i Kristiansand leverer økoklogiske pepperkaker og belgiske vafler, samt alt av brød og frokostvarer til sjørøverfrokostene.

 • Hovden Fjellgard leverer viltburger.

 • Kringleriet leverer grovbrød og kanelsnurrer.

 • Hodne Gård på Evje leverer økologisk smør.

 • Britt Mjåland i Marnardal leverer økologiske jordbøær.

 • Jens Eide, Lillesand, leverer økoklogisk spekeskinke, samt alt av tacokjøttdeig og kjøtt og pølseprodukter til Setra og Sjørøvergrillen.

 • Matparken, Kristiansand, leverer alt av produsert varm mat.

 • Reinhartsen på Fiskebrygga, Kristiansand, leverer fersk fisk.

 • Food Asylum, Kristiansand, leverer alt av sushi.

 • Mother India, Kristiansand, leverer alt av afrikanske og indiske retter.

 • Jæren Smak leverer alt av svinenakke.

Dyreparken er medlem av Arena USUS og Agder Matforum.

 

 

 

 

Trenger du hjelp?