Blomsterparken

Dyreparken er ikke bare dyr. Vi har et stort og spennende utvalg i trær, planter
og blomster fra mange verdenshjørner.

Fargerike og eksotiske vekster kan være en fin innramming eller kulisse, men i Dyreparken er flora og fauna en levende opplevelse. Planter kan dempe eller forsterke inntrykk. Blomster kan begeistre. Trær kan overraske. Alt kommer an på øyet som ser.

Dyreparkens gartnere forsøker å skape nye uttrykk hvert år. Det importeres mongolaralia, stewartia, tulipantre og andre planter og vekster som folk flest aldri har hørt om, men som er både nyttig og nødvendig i det store bildet i Dyreparken. Et viktig mål med plantelivet er å forterke opplevelsen av en annen verden.

Og gjestene stopper opp. De beundrer og betrakter. I spenningsfeltet mellom mektige furuer i norsk natur og spretne trompettre finnes det mange inntrykk - og fargekombinasjoner.

Hvert område har sitt eget særpreg. I Kardemomme by er det en egen urtehage, med over 50 urtesorter, alt fra peppermynte til ananassalvie. På KuToppen legges det vekt på gjenkjennelige, tradisjonelle gårdsvekster som spirea, syrin og bærbusker. I Badelandet rager 2,5 meter høyt elefantkinagress. I Afrika er det selvsagt det eksotiske som rår. Mens i sjørøverlandsbyen Abra Havn er det ikke et eneste formklipt tre - naturlig nok. Sjørøvere steller nemlig ikke i hagen.

Vår
Hver vår kommer nye spennende planter på plass, og bed blir klargjort for nye sesongopplevelser. Andre steder i Parken slår gamle rhododendronplanter ut i full blomst igjen og igjen, etter at de ble plantet med nennsom hånd av tidligere direktør Edvard Moseid på 70-tallet.

Sommer
Det er ikke bare mangfold når det gjelder aktiviteter og underholdning om sommeren, Dyreparken har også en helt særegen innpakning denne årstiden. Sommerblomster, planter og trær skaper en helt spesiell ramme rundt livet i den årstiden som flest besøker Parken.

Høst
Høsten er en fantastisk årstid i Dyreparken. Nå er det stille, nå endrer fargene seg fra uke til uke. Den bugnende floraen åpenbarer seg for alvor i alle sjatteringer. Ingen grunn til å dra på høyfjellet for å oppleve høsten i all sin prakt - i Dyreparken er det minst like fargerikt. Dette bør oppleves.

Vinter
Stillheten på vinteren er helt spesiell innenfor Dyreparkens store område. Selv om snøen ligger som et hvileteppe over Parken, vil det alltid stikke opp vekster og planter som har et helt annet uttrykk i frost og snø.

Trenger du hjelp?