Usikkert for elgkalver

Dyreparken gjør store anstrengelser for å redde livet til to morløse elgkalver.

Elgkalvene ble funnet i Vegårshei i forrige uke. Nå får de intravenøs behandling i Dyreparken.

- Utfallet er veldig usikkert. Men vi gjør alt vi kan for dem, sier Rolf-Arne Ølberg, leder for dyreavdelingen i Dyreparken.

Lørdag 30. mai fant en innbygger i Vegårshei i Aust-Agder en død elgku like ved huset sitt. Han oppdaget at elgkua hadde to kalver som holdt seg i området, men disse løp avgårde når mennesker kom for nær.

Fire dager senere lyktes det å få tak i de utmagrede kalvene. De var både dehydrerte og svake da viltnemnda i Vegårshei og ansatte fra Dyreparken tok hånd om dem.

- Vi har erfaring med å flaske opp elgkalver, forteller Rolf-Arne Ølberg.

Elgoksen Odin, som nå bor i Dyreparken, er flasket opp. Han ble født i Parken for noen år siden, men moren hans ville ikke ha noe med ham å gjøre.

- Elgkalvene som vi nå har fått fra Vegårshei drikker ikke melk selv enda, det er de for svake til. Derfor gir vi dem intravenøs væske og næring, og passer på dem så å si døgnet rundt.

Kalvene er totalt skjermet fra omverdenen, for at de skal ha best mulig ro. Det er bare en håndfull dyrepassere som får adgang til rommet der dyrene befinner seg.

- Det er små lyspunkter innimellom, men situasjonen for de to små er enda veldig usikker. Det er ikke langt mellom oppturer og nedturer når man behandler dyr som er så svake, sier Ølberg.

Trenger du hjelp?