Tinka drar til Sveits

Den sibirske tigerungen Tinka sendes mandag fra Kristiansand Dyrepark til sitt nye hjem, dyreparken ”Zoo de Servion” i Sveits.

Tinka har vært en av Dyreparkens største yndlinger siden hun ble født 15. mai 2003. Det er det europeiske avlsprogrammet EEP (European Endangered Species Program) som har anbefalt at Tinka flyttes til Sveits. Det har hele tiden vært meningen at Tinka skal flyttes til en annen dyrepark, og nå er altså tiden kommet.

I Sveits vil Tinka få muligheten til å starte egen famile. Dyreparken hun kommer til har kun en hanntiger fra før. Tinka vil på denne måten bidra til å opprettholde en bærekraftig tigerbestand, og inngår i det viktige arbeidet for å bevare utryddingstruede sibirske tigre også i det fri. Tinka er dessuten i en alder der det er naturlig å bli selvstendig.

Men selv om Tinka forlater Dyreparken, vil fortsatt resten av tigerfamilien være her, mor Ryeka, far Ulysses og tvillingene Rex og Alexandra, som snart er ett år gamle.

Praktiske forhold for de som ønsker å dekke saken mandag morgen:

Oppmøte kl. 08.30 ved Tigerens Rike.

Her vil det bli anledning til å fotografere/filme Tinka mens hun er ute i luftegården. Tigerpasser Rune Landås, som har fulgt Tinka siden hun var nyfødt er også til stede.

Vi ønsker å unngå å bedøve Tinka. Derfor vil vi på forhånd ha satt inn transportkassen i tigerburet, og vi håper at Tinka vil gå inn i kassen ved egen hjelp (og kjøtt som lokkemiddel).

Det er viktig å få ro rundt denne hendelsen, derfor vil dørene være stengt for pressen når dette pågår.

Når Tinka er kommet inn i kassen, vil det vil være anledning til å fotografere når kassen fraktes ut i transportbilen.

 

 

 

Trenger du hjelp?