Tiger på flyttefot

En av tvilling-tigrene, halvannet år gamle Ingrid Alexandra, har sin siste dag i Dyreparken i dag. I kveld blir hun bedøvet, for så å bli fraktet til sitt nye hjem, dyreparken Port Lympne Animal Park i England.

Sted: Dyreparken
Tid: Kl. 20.00 i dag, tirsdag 12. juli 2005
Sak: Tigertvillingen Ingrid Alexandra blir flyttet til en dyrepark i England.

Ingrid Alexandra og tvillingbroren Rex ble født 16. desember 2003 i Dyreparken. Det er det internasjonale avlsprogrammet EEP (European Endangered Species Program) som har omplassert Ingrid Alexandra. Nå står en ”kjæreste” og venter på henne i England, den seks år gamle hanntigeren Tugar.

- Denne dyreparken i England skal danne et nytt avlspar. De har ikke hatt avl på over 20 år, og ser veldig fram til å få spleiset Ingrid Alexandra sammen med Tugar, forteller veterinær Gunn Holen Robstad.

Ingrid Alexandras tvillingbror Rex kommer sannsynligvis til å bli overført til en annen europeisk dyrepark innen utgangen av året.

- Han begynner allerede å yppe seg mot faren Ulysses, men foreløpig er Ulysses så mye sterkere at han klarer å legge Rex i bakken, forteller Gunn Holen Robstad.

Foreldrene Ryeka og Ulysses kom til Dyreparken som norges første tigere i mai 2002. Allerede året etter, 15. mai 2003, fikk de sitt første barn, Tinka. Halvannet år deretter ble tvillingene født, og den lille hunntigeren ble raskt oppkalt etter norges nye prinsesse.
Tinka ble overført til Zoo de Servion i Sveits 8. november 2004.

To representanter fra Port Lympne Animal Park er til stede i Dyreparken for å bistå med flyttingen. Ingrid Alexandra ble isolert fra de andre familiemedlemmene i går og er nå alene i et av tigerburene i påvente av bedøvingen som kommer til å skje ca kl. 20.00 i kveld.

Port Lympne Animal Park ligger i Kent i sør-England. Dyreparken har samarbeidet med denne parken også tidligere. Begge de to voksne afrikanske villhundene som Dyreparken har, er kommet fra denne parken i England.

Trenger du hjelp?