Solslikkernes første utedag

Knapt noen andre skapninger setter så tydelig pris på sol og varme som ringhalelemurene. I morgen kl 10.30 starter en ny solslikke-sesong for lemurene i Dyreparken.

Etter en lang vinter inne, slippes ringhalelemurene ut i uteområdet onsdag 20. april. Da kan det bli trangt om plassen på de beste solflekkene.
Lemurene elsker nemlig å sole seg. Etter å ha satt seg godt til rette i solhellingen, sprer de ut armer og bein, ofte med hendene på knærne, og lar solstrålene varme den vinterbleke magen. Bortsett fra pelsen – og mangel på fluktstol – er likheten med mennesker slående…
På varme dager sitter ofte hele gruppen tett sammen, vendt mot solen.

Fakta om ringhalelemur:
Lemurene lever fritt kun på Madagaskar, utenfor Afrikas østkyst. Det finnes om lag 50 ulike lemurarter. Ringhalelemuren har fått navnet sitt fra den stripete halen med svarte og hvite ringer. Ringhalelemurene lever i grupper på 5 – 25 individer.
I gamle dager trodde mange at lemuren tilbad solguden, og den ble derfor ansett som et hellig dyr.

Presseslipp kl 09.30
Onsdag 20. april 2011 kl 10.30 er pressen velkommen til å overvære vår-slippet i ringhalelemurgården. Det er mulig å sitte inne i selve innhegningen før lemurene slippes ut. Lemurene vil garantert være nyskjerrige og klatre på både journalister og fotografer.
Dyrepasser Rune Landås vil være til stede og fortelle om lemurenes solvaner.
Vedlagt: Foto av en ringhalelemur i typisk sol-positur.

Kontakt:
Dyrepasser Rune Landås, tlf 97 05 98 67.

Trenger du hjelp?