Securitasvekter ble jordmor

Da sauen Gunn holdt på å føde i Dyreparken midt på natten, fikk hun uventet hjelp. Securitasvekteren som patruljerte Dyreparken måtte trå til som fødselshjelper.

Rundt klokken 02.00 natt til torsdag gikk Securitasvekteren Thomas Tveit (26) sin runde i Dyreparken, og  var innom stallen på KuToppen. Der oppdaget han at den ene sauen nylig hadde født ett lam, og at det var ett til på vei. Han ringte Dyreparkens bakvakt omgående.
- Ring til dyrepasser Hilde Strædet, sa bakvakten.

Hilde Strædet ble vekket opp, men tok situasjonen med stoisk ro.
- Kan du se det an litt, så går det nok bra, sa hun til vekteren.

Det tok ikke mange minutter før telefonen ringte igjen.
- Nå ser jeg hodet er på vei ut, forkynte vekteren.
- Ok, sa Hilde Strædet. – Dette kan skape komplikasjoner. Du må forsøke å dytte hodet inn igjen og få tak i et bein, kommanderte hun.
- Eeeh, ja vel, sa vekteren.

Dyrepasseren fikk på seg klær i en fart og kjørte ut til Dyreparken. Da hun kom fram like før klokken 03.00 var fødselen nettopp over, og alt var gått bra. Moren holdt på å slikke sine to nyfødte. Ved siden av den stolte sauemoren stod en minst like stolt vekter som hadde forløst sitt første lam.

Tvillingparet, en gutt og en jente, er friske og raske, og har naturligvis blitt oppkalt etter jordmor Thomas. De små lammene som tripper rundt i halmen på KuToppens fødestue har fått navnene Thomas og Tomine.

- Det er første gang jeg har vært med på en fødsel  i arbeidstiden. Det var artig. Men det var enda godt det var et dyr og ikke et menneske, sier Thomas Tveit.

Vekter Thomas Tveit kommer tilbake til KuToppen i dag, fredag,  kl 14.00 for å hilse på lammet han var med på å forløse.

Dyrepasser Hilde Strædet viser fram lammet som ble forløst ved vekterhjelp. I bakgrunnen står sauemoren Gunn og det andre tvillinglammet.

Trenger du hjelp?