Orangutangfødsel i Dyreparken

Like før klokken 16 i dag ble det født en orangutgang i Dyreparken i Kristiansand. Det er første gang det blir født en orangutang i Norge.

Det har lenge vært mistanke om at Nony på 26 år har vært gravid, men en eventuell fødsel var ikke ventet før senere på sommeren. Far til den nyfødte er Matu på 16 år.

Dette blir Dyreparkens fjerde orangutang, men den første som er født i Parken. Orangutgangene er en sterkt utrydningstruet dyreart og Dyreparken er med i et europeisk bevaringsprogram for orangutanger.

- Dette kom overraskende på oss alle, men det er desto mer gledelig. Vi gleder oss til fortsettelsen og krysser fingrene for at alt går bra med mor og barn. Dette sier markedssjef i Dyreparken, Roger Lian.

To elever ved Noroff vgs i Kristiansand var på tur i Dyreparken og var vitne til fødselen. De var ute for å ta bilder til en eksamensoppgave på medielinjen og fikk noen litt andre bilder enn det som var forventet.

- Det var en gøy opplevelse å få være vitne til norges første orangutgangfødsel, sier de to elevene, Marcus Ek og Isabell Goubert.

Trenger du hjelp?