Invitasjon til grunnsteinsnedlegging for Hakkebakkeskogen

På 100-årsdagen for Thorbjørn Egners fødsel, onsdag 12.12.2012, foretar vi grunnsteinsnedlegging for bygging av Hakkebakkeskogen i Dyreparken.

2012 har vært et år der Thorbjørn Egner har blitt feiret over det ganske land, og 12. desember markerer avslutningen på jubileumsåret. 100-årsjubileet for Thorbjørn Egners fødsel er blitt markert i en rekke arrangementer og utstillinger. Den nasjonale feiringen av jubileet er ivaretatt av Riksteateret, Nasjonalbiblioteket, Barnebokinstituttet, Cappelen Damm, Grappa Musikkforlag og Dyreparken.

Med attraksjonen Hakkebakkeskogen ønsker Dyreparken å utvide vårt Egner-univers, og med det markere vår glede og takknemlighet for de gode opplevelser som Thorbjørn Egner har skjenket norske barnefamilier fra 50-tallet og fram til i dag. Vårt mål er å føre arven hans videre, slik vi allerede gjør i Kardemomme by.

Program:
* Adm. dir. Per Arnstein Aamot ønsker velkommen.
* Bjørn Egner foretar grunnsteinsnedleggingen.
Både dyr og mennesker fra Thorbjørn Egners univers vil være tilstede.

For frimerkesamlere lanseres en godbit denne dagen. En jubileumskonvolutt med Egner-frimerker og eget jubileumsstempel er produsert i et begrenset opplag på 200 eks, og selges i Dyreparken og Kilden. Frimerkene består av de sjeldne julefrimerkene fra 1984 og årets jubileumsfrimerker.

Fremmøte for presse:
Kl. 11.30 ved hovedinngangen til Dyreparken, for felles avgang mot Hakkebakkeskogen.


Kontakt:
Per Arnstein Aamot, tlf 97 05 97 23
Adm. dir.
Dyreparken

Trenger du hjelp?