1 million har kjøpt Kaptein Sabeltann-billett

Siden starten i 1990 er det solgt 1 million billetter til Kaptein Sabeltann-forestillingene i Dyreparken.

Mye tyder på at dette tilskuertallet utgjør en rekord i norsk teaterhistorie. Billett nummer 1 million ble for få dager siden kjøpt av en Oslo-familie. Rekorden kommer til alt overmål i samme år som sjørøverkapteinen feirer sitt 20-årsjubileum.

9. juli 1990 stod Terje Formoe på scenen i Kjuttaviga som Kaptein Sabeltann for første gang, med påmalt bart og med en stab på 8 skuespillere. I dag teller teaterstaben 35 mennesker.

- Etter 20 år må det være lov til å se tilbake. Men vi ser i høyeste grad framover, vi er offensive og har flere store prosjekter på gang. Vi jobber hele tiden for å overraske publikum, sier Formoe, som i fjor inngikk en 30 års samarbeidsavtale med Dyreparken.

Den nye CD-en "Kaptein Sabeltann  og Den Forheksede Øya"  fikk gullplate for 20.000 solgte eks.  på utgivelsesdatoen tidligere i år.  En dobbel DVD blir lansert i disse dager. Den har årets forestilling på den ene DVD-platen, og den aller første forestillingen fra 1990 på den andre. "Skatten i Kjuttaviga" har ikke vært tilgjengelig på mange år, men kommer nå for første gang på DVD som en nostalgisk bonus  " etter utallige oppfordringer” som  Formoe uttrykker det.

 

Trenger du hjelp?