X

Dyreparken.no bruker cookies (informasjonskapsler) for måling av trafikk og tilpasning av innhold.

Fortsett å bruke dyreparken.no dersom du godtar dette, eller les mer om vår bruk av cookies og hvordan du kan
slette disse fra din nettleser.


Dyreparken har fått ny tiger fra Sibir

14. februar 2013 fikk Dyreparken en ny sibirsk tiger – direkte fra Sibir.

Her er 21 måneder gamle Boonya.

12.02.2013

Den knapt to år gamle Boonya ble sendt med fly fra Sibir til Gardermoen, hvor transportkassen ble løftet over på en tilhenger. Deretter startet en etappe  langs E 18 med bil, før Boonya okm til sitt nye hjem, Dyreparken i Kristiansand.

Tigerhunnen Boonya inngår i avlsprogrammet for sibirske tigere, og er blitt tildelt Dyreparken i Kristiansand etter anbefaling fra det verdensomspennende avlsprogrammet. Fra før av er det tre tigere i Dyreparken, Ryeka, Ulysses og Rex.

- Boonya er en perfekt match for oss, sier leder for dyreavdelingen i Dyreparken, Rolf-Arne Ølberg. Han fraktet personlig tigeren fra Gardermoen til Kristiansand, mens to av hans kolleger hentet tigeren fra Russland.

Med mindre enn 400 viltlevende sibirske tigere og rundt 500 i dyreparker verden over er dette et av verdens mest utryddingstruede dyr.

Moren til Boonya, Lata, ble født i naturen i Sibir. Da hun var 11 måneder ble hun sittende fast i en snare og skadet den ene foten sin. Hun ble tatt hånd om på et bevaringssenter for tigere i Russland. Selv om hun ble behandlet kunne hun ikke settes ut igjen i naturen på grunn av skadene. Derfor anbefalte russiske myndigheter at hun ble plassert i en dyrepark i Novosibirsk i det sydlige Russland. Her har hun bodd de siste seks årene.

Lata har fått to kull unger. Boonya er en av tre unger fra det siste kullet, født 9. mai 2011. De to andre har avlsprogrammet tildelt dyreparker i henholdsvis Tsjekkia og Tyskland.