Nå kan du se gepardungene på nært hold!

De fire gepardungene som ble født for knapt to måneder siden er blitt noen livlige krabater. Nå har det blitt åpnet opp slik at våre gjester også kan se de sjarmerende ungene på nært hold.

Barseltiden er over, og området hvor gepardmoren Kimani har tatt seg av sine fire små i fred og ro er nå åpnet opp for publikum. Fra utsiden av de store vinduene kan du nå studere gepard-knøttenes ustøe gange og lekne hopp og sprett på nært hold. Det er lett å la seg sjarmere i senk!

De fire ungene ble født natt til 28. mai i år. Dyreparkens ansatte passet på at mor og barn fikk mest mulig ro de første ukene, og isolerte den lille familien fra omverdenen. Men nå er ungene blitt store og lekne, og forholdet mellom mor og barn fungerer så fint, at stengselet som har dekket til gjesteområdet i Afrika-anlegget nå er fjernet.

- De siste dagene har ungene begynt å spise litt kjøtt, forteller dyrepasser Lisbeth Langevold. Hun sier at gepardungene blir stadig mer stødige til beins, og at de utforsker større deler av området. Dyrepasserkollega Olav Åsland forteller at de fire ungene har vokst seg sunne og store, og at de nå veier rundt tre kilo hver.

Foreløpig blir ungene holdt innendørs, mens mor Kimani får seg et par daglige lufteturer i uteanlegget. I løpet av august kommer ungene også til å bli sluppet ut i det store uteområdet, men på grunn av vannet må dyrepasserne være ekstra påpasselige den første tiden.

Trenger du hjelp?