Kjetil (43) ble besøkende nummer 1 million i Dyreparken

Da Kjetil Tverå (43) gikk gjennom hovedinngangen til Dyreparken søndag 1. november kl 11.47, ble han møtt med hornmusikk og konfetti. Årsak: Han ble besøkende nummer 1 million i år – og dermed har Dyreparken satt en helt eventyrlig publikumsrekord.

Vel innenfor porten fikk han overrakt et spesialgavekort på årskort de neste 50 år, og Kaptein Sabeltann-billetter til hele familien til neste års forestilling. Familien består av kona Annette og tvillingguttene deres, Benjamin og Mathias (8).

Kjetil Tverå, som jobber som barne-og ungdomsarbeider på to skoler i Vennesla, hadde impulsivt bestemt seg for å ta en liten tur med familien til Dyreparken før middag, men dagen ble ikke helt som de hadde tenkt.

Da de kom fram, ble de møtt av en stengt port, fordi det ble rigget til med rød løper. De som stod i kø ble loset inn èn etter èn, før jubelen slapp løs og den intetanende venndølen ble møtt med musikk og ovasjoner da han gikk inn – etter å ha sluppet kone og barn inn først.

- Vi er veldig glad i Dyreparken, og er her minst en gang i måneden. Årskort har vi i alle fall hatt i seks av de åtte siste årene, så dette passer veldig bra, sa Kjetil Tverå etter at han fikk summet seg.

Kona Annette stod på sidelinjen og humret. Hun vet nemlig hvor lite glad mannen er i oppmerksomhet. Da de hadde parkert bilen og så at det brygget opp til besøksfest, hadde Kjetil mest lyst til å gå hjem igjen.

Det var på forhånd kjent at millionen ville bli passert i løpet av helgen, men bare noen få personer visste hvordan det lå an fra time til time. På slutten var det kun èn funksjonær som fulgte med på et telleapparat. Ingen andre visste hvor mange personer det var igjen før millionbesøket ble passert.

- Vi synes Dyreparken er en fantastisk attraksjon, til stor glede for alle aldre. Og så er vi glad for at Parken er så godt tilrettelagt for funksjonshemmede, sier kona Annette. Hun innrømmer at de ikke er så aktive i Parken i sommermånedene, men at de liker seg best utenom høysesongen.

 - Nærkontakten med dyrene er det vi setter aller mest pris på, sier hun ,og nevner løvene og de afrikanske dyrene på Savannen som eksempel.

Dyreparkens direktør Per Arnstein Aamot er veldig glad for den nye rekorden.

- Dette er helt fantastisk. Og det er virkelig gøy at det skjer med en familie som har årskort til Dyreparken, sier Aamot. Da han overtok som direktør i 2007 var besøksrekorden på drøye 600.000. Han har imidlertid alltid hatt troen på at det er mulig å oppnå en million besøkende i løpet av et år.

Aamot er for øvrig glad for at million-besøket ble passert i et år der Dyreparken har satset så tungt på videreutvikling av underholdningskonseptet, med opprettelsen av Hakkebakkeskogen.

- Det viser bare at filosofien vår holder stikk, med å satse på unike historier, sier han.

Neste år, i 2016, er det 50-årsjubileum i Dyreparken. Da kommer i alle fall milliongjest Kjetil Tverå tilbake med familien sin. Men han slipper å tenke på å betale for årskortet sitt før han fyller 93 år, i Dyreparkens neste jubileumssesong - 100-årsjubileet  i 2066.

Besøkstall - milepæler

Første gang 100.000 besøkende: 1966
I den offisielle åpningssesongen

Første gang 250.000 besøkende: 1983
Fritidsparken ble åpnet dette året

Første gang 500.000 besøkende: 1991
Kardemomme by åpnet dette året

Første gang 750.000 besøkende: 2010
Badelandet åpnet dette året

Første gang 900.000 besøkende: 2012
Abra Havn åpnet dette året

Første gang 1.000.000 besøkende: 2015
Hakkebakkeskogen åpnet dette året

Trenger du hjelp?