Arbeidsulykke i Dyreparken

Mannen som lørdag 9. juli var utsatt for en ulykke i Dyreparken døde senere på dagen.

- Det er med stor sorg og tristhet vi har mottatt budskapet om at en av våre kollegaer er død, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

 Det var lørdag morgen, før Dyreparkens åpningstid, at det skjedde en ulykke i forbindelse med en gassgrill til et av Parkens spisesteder. Det ble fort tydelig at omfanget var alvorlig for en ansatt. To andre fikk mindre fysiske skader og ble sjekket av helsepersonell. Mannen som var hardt skadet ble fraktet til Sørlandet Sykehus med ambulanse og deretter flydd videre med luftambulanse. Den triste beskjeden om at hans liv ikke sto til å redde, kom fra sykehuset i Arendal, litt over kl. 16 lørdag ettermiddag.

 Den avdøde var en 22 år gammel mann og jobbet som sesongmedarbeider. I dag og i den nærmeste tiden, går tankene våre ut til den ansattes familie, venner og kolleger. De ansatte som var tett tilknyttet situasjonen og den avdøde blir tatt hånd om av profesjonelle.

 Politiet har gjort undersøkelser på stedet og vil fortsette etterforskning av hendelsen for å bringe klarhet i hendelsesforløpet og grunnen til ulykken. Arbeidstilsynet er også involvert i saken. Dyreparken har tatt grillen ut av drift inntil videre.

 -Vi er svært opptatt av sikkerheten til våre ansatte og alle de som er i Dyreparken, derfor vil vi gå grundig gjennom hva som kan ha utløst denne tragiske hendelsen. Nå er imidlertid all min oppmerksomhet rettet mot våre medarbeidere og pårørende, sier Aamot.

 Frem til politiet og Arbeidstilsynet har gjort ferdig sitt arbeid, verken kan eller vil vi spekulere i hendelsesforløpet. Dyreparken samarbeider fullt ut med politi og myndigheter for å komme frem til årsak for ulykken.

 

Kontaktperson, presse:

Per Arnstein Aamot, adm. dir i Dyreparken
(+47) 97 05 97 23

Trenger du hjelp?