Sunneste fornøyelsespark i Norge

Dyreparken er kåret til Norges sunneste fornøyelsespark 2013. 

Dyreparken kommer best ut av testen med fem restauranter som oppnår en og to stjerner, og et overordnet sunt fokus i hele parken. Parken er altså den sunneste parken totalt, konkluderer God Morgen Norge på TV2. Kongeparken kom på andreplass, mens Hunderfossen tok tredjeplassen.

Det er masterstudenter i ernæring ved Universitetet i Oslo som har gjennomført testen, som er publisert i magasinet DHL-guiden, utgitt av logistikkselskapet DHL. I fjor testet kåret DHL Norges beste veikro – i år stod jakten på Norges sunneste fornøyelsespark på tapetet.

 «Her er det lett å velge sunt», konkluderer testen fra Dyreparkens spisested Kjuttas Brød og Salat. «Seks dager i uken serveres sushi. I tillegg til ulike drikker som iste, juice, melkeprodukter, mineralvann og vann får man også her kjøpt ferskpresset juice og smoothie. Supert! Alt i alt er dette et sted der man kan kjøpe sunne småretter».

Alle de fem største familieparkene ble testet. I hver park ble alle de største og mest innholdsrike spisestedene testet. Den eneste restauranten som fikk tre av tre mulige stjerner var Trollsalen Restaurant på Hunderfossen.

Om Dyreparkens spisesteder, hentet fra testen:

Kjuttas Brød og Salat (2 stjerner):
Fristende småretter og ferskpresset juice. Man får påsmurt grovbrødskive med valgfritt alternativ: ferske reker, kylling og roastbiff. Man kan også få salat med ferske reker, kylling eller roastbiff.

Fruktsalg i Kardemomme by (2 stjerner):
Deilig frisk frukt! Supert med en sunn snack for de som er litt småsultne. Et veldig godt alternativ til de mange is- og godteribodene. Svært innbydende, og her er det lett å velge sunt. Som snack-bar scorer denne høyt og får to stjerner hos oss.

Kjuttaviga Vertshus (1 stjerne):
Flott buffè med italienske og meksikanske retter. Kjuttaviga Vertshus har en variert meny og det er mulig å velge sunne alternativer. På menyen står både meksikansk og italiensk mat samt et godt utvalg av salat.

SOKO (1 stjerne):
Her står spennende afrikanske retter på menyen. På SOKO serveres familiebuffè, salatbuffè og egen barnebuffè. Fint at det er egen salatbuffè og at laks og kylling står på menyen.

Bella & Gustos Vertshus (1 stjerne):
Her tilbys deilige indiske signaturretter. Dyreparken får låne to indiske kokker fra Kristiansands indiske restaurant, Mother India, i sommer. De fire mest populære rettene fra restauranten i Kristiansand står på menyen hos Bella & Gustos Vertshus. Indisk mat er stort sett et sunt alternativ, men kan generelt ha et litt lavt innhold av grønnsaker.

Les omtale av testen på God Morgen Norge, TV2

Hele testen fra DHL  

Trenger du hjelp?