Ryeka fødte tvillinger (Arkiv 18.12.2003)

Publisert 18.12.2003: To dager gikk det fra fødselen til dyrepasser Rune Landås klarte å fastslå hvor mange unger hun hadde født 16. desember. Men i dag morges, 18. desember 2003, fikk han konstatert at det var tvillinger. Han fikk også komme inn og veid de små nøstene.

 Det ble altså et tvillingpar. En hann og en hunn. Hann-ungen veide 1820 gram, mens hunn-ungen veide 1640 gram. Dermed har storesøster Tinka fått to nye småsøsken.

Tigerpasser Rune kan fortelle at alt er vel med mor og barn.

- Ryeka har oppført seg helt eksemplarisk helt fra fødselen tirsdag. Hele det første døgnet lå hun kostant hos ungene. Jeg la inn mat til henne i etasjen under samme kveld, og i løpet av natten hadde hun vært nede for å spise. Det samme gjentok seg dagen etter. Hun lå sammen med ungene sine hele dagen, og gikk ned for å få seg en kjøttbit i løpet av natten.

- Hun ammer og slikker ungene hele tiden, og legger seg godt til rette, ofte ligger hun på ryggen så lang hun er, for at ungene skal få komme godt til.

Men hvordan går det så med storesøster Tinka som har vært atskilt fra mor i over to døgn? Jo, Tinka savner moren sin, det er helt tydelig.

- I dag tidlig, onsdag morgen, så kallet Tinka på Ryeka. Og Ryeka reise seg opp for å gå ut for å sjekke. Det er sterkere bånd mellom dem enn jeg hadde trodd, forteller Rune Landås.

Det var på grunn av at Ryeka ville ut for å hilse på sin førstefødte, at anledningen bød seg for tigerpasseren til å stenge døren, slik at han kunne gå inn for å sjekke de nyfødte.

- Det er to fine, store tigerunger. Velfødde er de også, så det er tydelig at de har fått nok mat, sier Rune Landås.

 

 

 

Trenger du hjelp?