Historien om KuToppen

Planleggingen av det som skulle bli KuToppen begynte allerede på slutten av 1990-årene.

Dyreparken ønsket en ny attraksjon, men trengte en historie å bygge attraksjonen rundt. Derfor gikk man ut til tre kreative miljøer og utfordret dem til å skape en historie. Utgangspunktet var et ønske om å vise verdikjeden i landbruket.

Invitasjonen gikk ut til et forlag, et animasjonsmiljø og et filmmiljø. Animasjonsmiljøet vant. Qvisten Animation etablerte KuToppen-konseptet, og utviklet de ulike dyrefigurene.  

I første omgang ble livet på KuToppen til 13 tegnefilm-episoder som ble vist på TV2 og utgitt på DVD. Senere videreutviklet Dyreparken og Qvisten i samarbeid ideen til det universet vi ser i dag.

 Hensikten med KuToppen er at bondens gode, gamle dagligliv presenteres på et nivå som travle bymennesker kan føle og lukte på. Her er det nemlig ekte saker, ikke noe plast eller fjas eller blinkende lys.

Når du står midt på tunet – og lukker øynene, skal du kunne fornemme lukten av mormors nystekte vafler. Når du åpner øynene igjen skal du ikke se bort fra at du faktisk kan få kjøpe en varm vaffel.

 

 

 

Fakta om KuToppen

Etablert: KuToppen åpnet 30. mai 2009 og var Dyreparkens store nyhet det året.

Plassering: På toppen av heia mellom Nordisk Villmark og Tigerens Rike.

Inneholder: Hovedhus, fjøs og seter. Hovedhuset inneholder bl.a. kjøkken, salgsareal og rommene til Chickolina, Tineline og Gaute.

KuToppen-universet: På KuToppen bor figurene Mosk, Albert, Gaute, Tineline, Chickolina og Fobetron.

Tegnefilm: Det er laget en tegnefilmserie i 13 episoder om dyrene på KuToppen. Denne er vist på TV2, og finnes på DVD.

I et senere byggetrinn er det planlagt ytterligere utvidelser, bl.a. av Fobetrons hus og en trehytte bygget i kunstig tre.

Trenger du hjelp?