Sørlandsidyll på sitt aller beste

Kjuttaviga er mye mer enn bare underholdning. Langs den sjarmerende Sørlandsbrygga ligger spisesteder og butikker på rekke og rad, fra Gorines Pizza, via Ankerstua og til Lars på Brygga.

Når mørket faller på, i  juli, forvandler området seg til en spennende sjørøververden. Her, i utendørsamfiet, blir nemlig Kaptein Sabeltann-forestillingene spilt hver sommer.

I Kjuttaviga er Bilbanen for de minste og bob-banen JungelBob. Ved Grashavet ligger Bombay. Her påstigning til sjørøverskutene i høysesongen.

Like sydvest for Kjuttaviga ligger Trolldalen, en idyllisk sti mellom mektige fjell. Her får du møte en rekke kjente eventyrfigurer. Ikke bli skremt om du også hører nøkken!

I dette området ligger også Ønskebrønnen. Her kan du gi penger til gode formål.

Fakta om Fritidsparken

Fritidsparken var i sin tid norges første aktivitetspark, da den åpnet i mai 1983, som den største utvidelsen av Dyreparken noensinne. Fritidsparken ble bygget rundt området Kjuttaviga. Her ble den store scenen anlagt, vis a vis Sørlandsbrygga, med butikker og spisesteder. I området rundt ble det etablert en rekke aktiviteter som bl.a. hoppeputer, Bob-bane og bilbane.

Med anleggelsen av den store utendørsscenen ble det mulig å arrangere store konserter og show, både på dagtid og på kveldstid. Mange norske toppartister har opptrådt  i Dyreparken i årenes løp. Men det er kveldsforestillingene med Kaptein Sabeltann som har gjort Kjuttaviga kjent langt utenfor landets grenser.

Trenger du hjelp?