X

Dyreparken.no bruker cookies (informasjonskapsler) for måling av trafikk og tilpasning av innhold.

Fortsett å bruke dyreparken.no dersom du godtar dette, eller les mer om vår bruk av cookies og hvordan du kan
slette disse fra din nettleser.


Sunn mat

Mattilbudet i Dyreparken er variert, og vi bestreber oss på å tilby et sunnere alternativ.

Fædrelandsvennen 3. juli 2010.

I tillegg til tradisjonelle "fastfood"-spisesteder med hamburgere og pølser, har vi de siste årene etablert en rekke spisesteder som serverer mat med sunnere profil.

Dette mener vi med sunn mat:

Mindre fett
Du kan velge dressing med kun tre prosent fettinnhold i stedet for vanlig dressing. Vi bruker kun pommes bistro, som har et fettinnhold på kun elleve prosent, i stedet for vanlig pommes frites som har et fettinnhold på inntil 22 prosent.

Sukkerfritt og gulrotbrød
Halvparten av all drikke i våre tappetårn eller brusautomater er sukkerfrie alternativer. Du får gulrotbrød til alle våre hamburgere.

Frukt er godt
Vi har en deilig fruktvogn i Kardemomme by i hele juli med massevis av kald og fersk frukt sammen med forfriskende drikke.

Kjøtt og fisk
Alle våre hamburgere er laget av 100 prosent rent, norsk storfekjøtt. Grillet eller stekt fisk får du på Lars på Brygga (i høysesongen).

Planteolje
Alt som stekes i frityr i Dyreparken blir stekt i solsikkeolje. Oljen er litt dyrere i innkjøp, men vi ønsker at våre gjester skal få en av de sunneste oljer som finnes på markedet.

Fair Trade kaffe
Alle våre kaffeutsalg serverer Fair Trade kaffe. Dette sikrer fattige kaffebønders rettigheter til en rettferdig pris i sitt hjemland.

Gode råvarer
Dyreparken bruker mye tid og ressurser på å søke opp de beste råvarene. Det legges også til rette for kortreist mat fra lokale leverandører. Et samarbeid med den prisbelønte slakter Jens Eide i Lillesand er ett eksempel. En avtale med en potetbonde i Grimstad er et annet eksempel. Bonden dyrker et stort jorde med kvalitetspoteter utelukkende for Dyreparken.

Gratis barnemat
Vi tilbyr gratis barnemat til barn under tre år, på en rekke av våre spisesteder:
* Setra på KuToppen
* Bakeren i Kardemomme by
* Gorines Pizza
* Kjuttas Brød & Salat
* Kjuttaviga Vertshus
* Sjørøvergrillen
* Bella og Gustos Vertshus
* SOKO
* Vaffelstua
* Eventyrskogen uteluke
* Vannlinja (i Badelandet)

For deg med matintoleranse/allergi

Glutenfri mat
I høysesong serveres glutenfri mat på disse spisestedene:
* Gorines pizza (glutenfri pizza med valgfri topping).
* Lars på brygga (glutenfrie hamburgere og laksefiletburgere).
* Bakeren i Kardemomme by (glutenfritt bakverk).

* På Kjuttaviga Vertshus og på SOKO har vi buffè. Her er det fare for kryssmitte, og Dyreparken anbefaler hver enkelt gjest å vurdere risikoen ved å spise på disse stedene.

Laktosefri mat
På SOKO får du også laktosefrie produkter. Svinenakke, laks, poteter, ris, pommes frites og salat. Dette gjelder hele året, i alle sesonger.

Uten egg og melk
På Gorines pizza kan du kjøpe små pizzaer uten egg og melk. De vanlige pizzabunnene inneholder heller ikke dette, men kan ha spor av melk. 
Pizzaene er laget uten nøtter, men kan ineholde spor av nøtter.

NB:
Har du "ekstreme allergier" anbefaler vi at du tar med medbragt mat. Har du spørsmål angående mattilbudet, ta kontakt med Dyreparken på tlf. 970 59 778.

Alt i samme dunk

På våre to største restauranter, Kjuttaviga Vertshus og SOKO, er tallerker og glass 100 prosent biologisk nedbrytbart (laget av resirkulerbart maisavfall). Det betyr at alt kan kastes i matavfalls-dunken. Dette vil bli til matjord etter at vår leverandør har behandlet avfallet.

Gode samarbeidspartnere: For å få til et sunnere alternativ i Dyreparken har vi fått god hjelp av Tine, Spis, Prior, Bon Aqua fra Coca Cola, Nestlè, Hoff, Joh. Salg, Allergimat, Dampbageriet, Bama og Santa Maria.

Her får du sunnere alternativer

Setra på KuToppen
Lokale retter fra Sørlandet (såkalt kortreist mat). Lapskaus kr 79, kompe kr 55, viltgryte kr 89, rømmegrøt kr 49 og KuToppens deilige grillpølse fra slakter Jens Eide kr 42.

Sjørøvergrillen
På dagtid: Grillretter fra kr 99.
På kvelden i perioden 9 juli – 2 august serverer vi skattekiste (toretters middag) med dessert.

Ishuset
Iskjeksem på Ishuset er gluten- og melkefri.

SOKO
Familiebuffé med afrikanske retter, salatbuffé og egen barnebuffé. I juli serverer vi også hamburger og pølser. Buffé kr 199,90 (voksen), 79 (barn). Ett barn spiser for kun kr 29 pr. betalende voksen.

Kjuttas Brød & Salat
Wraps, sushi, grøt og sandwich med kylling eller reker.  Vi serverer også nypresset appelsinjuice og smoothie.

Lars på Brygga
Salma lakseburger med tzatziki og gulrotbrød.

Fruktutsalget i Kardemomme by
I juli får du kjøpt et deilig friskt fruktbeger. 

 

Fakta

Fakta om sunn mat i Dyreparken

* 50 prosent av alt mineralvann som selges er uten sukker.

* All pommes frites og nuggets stekes i solsikkeolje i stedet for frityrolje.

* Hamburgerbrødene som benyttes inneholder 4 prosent fiber og 11 prosent gulrot.

* Pommes bistro er tørket slik at de suger til seg maksimalt 11,5 prosent fett, mot normalt 20 prosent i pommes frites.

* Det selges nå mer kylling og salat enn kjøtt i Dyreparken.

* Totalt 44 tonn frukt og grønt selges i løpet av en sesong.

* På Kjuttaviga Vertshus kan du i høysesongen få både meksikansk og italiensk buffè, samt en deilig salatbuffè.