Smaragddue

Smaragdduen har en brunlilla fjærdrakt og smaragdgrønne vinger. 

Hannen har ett hvitt mønster på skuldrene som hunnen mangler.

Smaragdduen oppholder seg alene, i par, eller i små grupper. Den er for det meste nede på bakken hvor den leter etter frø, nedfallsfrukt, insekter og larver. Når den blir skremt vil den som regel løpe istedenfor å fly. 

Smaragdduen lager et plattform av kvister i et tre eller en busk som brukes som rede. Hunnen legger to kremhvite egg som ruges i 15-16 dager. Ungene mates med et næringsrikt sekret, kromelk, som foreldrene  gulper opp. Ungene forlater redet og kan fly når de er tre uker gamle. 

Smaragddue

Utbredelse
Asia og Australia
Levested
Skog
Vekt
108-160 g
Kroppslengde
23-27 cm
Rugetid
14-16 dager
Antall egg
2
Føde
Frø, frukt og virvelløse dyr
Rødliste status
Livskraftig (ikke truet)
Rike
Animalia (Dyreriket)
Rekke
Chordata (Ryggstrengdyr)
Underrekke
Vertebrata (Virveldyr)
Klasse
Aves (Fugler)
Orden
Columbiformes (Duefugler)
Familie
Columbidae (Duer)
Slekt
Chalcophaps
Art
Chalcophaps indica
Engelsk navn
Green-winged Dove
Trenger du hjelp?