Rødbukara

Rødbukaraen er en mellomstor grønn papegøye med blått på vingene og rødt på brystet. 

Rødbukaraen har en grønn fjærdrakt med blått på vingene og rødt på brystet. Nebbet er svart. 

Arten er nær turet på IUCNs rødliste. Hovedtruslene er ødeleggelse av fuglens leveområder og fangst til kjæledyrhandelen. 

Det finnes over 300 arter med papegøyefugler. Papegøyefuglene har et stort hode og en kompakt kropp. Nebbet er nedoverbøyd og kraftig med en muskuløs tunge. Dette gjør papegøyen til en ekspert på å knekke nøtter og frø.

Beina til papegøyene er korte med kraftige klør. Føttene som er tilpasset å klatre i trær består av to tær som peker fremover og to som peker bakover. Nebbet brukes som et tredje bein for å klatre eller å holde seg fast. Papegøyene har øynene på hver sin side av hodet. Dette gir den stor synsvidde.

Papegøyer kommuniserer ved å bruke ulike lyder og har et velutviklet kroppsspråk. Mange arter har evne til å herme etter lyder, for eksempel etter menneskestemmer. Papegøyen er sosial og danner ofte par som lever sammen hele livet. Redet bygges høyt oppe i trærne. Ungene blir hos foreldrene i opp til to år før de forlater dem, i denne perioden yngler ikke foreldrene.

Rødbukara

Utbredelse
Sør-Amerika
Levested
Skog
Vekt
246-266 g
Kroppslengde
36-43 cm
Levealder
30-40 år
Rugetid
4 uker (26-27 dager)
Antall egg
3
Føde
Frø, frukt, blomster og nøtter
Rødliste status
Nær truet
Rike
Animalia (Dyreriket)
Rekke
Chortdata (Ryggstrengdyr)
Klasse
Aves (Fugler)
Orden
Psittaciformes (Papegøyefugler)
Familie
Psittacidae (Papegøyer)
Slekt
Ara
Art
Ara maracana
Engelsk navn
Blue-winged Macaw
Trenger du hjelp?