Blåøret glansstær

Blåøret glansstær har en skinnende metallisk blå og grønn fjærdrakt. 

Blåøret glansstær er en ganske stor stær med en kort stjert. Fuglen har en skinnende metallisk blå og grønn fjærdrakt. Hannen og hunnen er like. Unge fugler er lysere i fargen.

Blåøret glansstær holder sammen i par eller små flokker. Den spiser hovedsakelig frukt og insekter, og kan sitte på ryggen til gnu, bøffel eller sebra for å fange insekter.

Blåøret glansstær hekker i huller eller gamle huller fra skjeggfugler eller hakkespetter fra 0,5 til 16 meter over bakken.  Hunnen legger 3-5 blåe egg og ruger i ca. to uker. Ungene mates av både hannen og hunnen.

Blåøret glansstær

Utbredelse
Afrika
Område
Savanne og åpne skogområder
Vekt
79-106 g
Kroppslengde
21-24 cm
Rugetid
13-14 dager
Antall egg
3-5
Føde
Frukt og insekter
Rødliste status
Livskraftig (ikke truet)
Rike
Animalia (Dyreriket)
Rekke
Chordata (Ryggstrengdyr)
Underrekke
Vertebrata (Virveldyr)
Klasse
Aves (Fugler)
Orden
Passeriformes (Spurvefugler)
Familie
Sturnidae (Stærer)
Slekt
Lamprotornis
Art
Lamprotornis chalybaeus
Engelsk navn
Greater Blue-eared Starling
Trenger du hjelp?