Sebrafink

I Jungelen i Dyreparken flyr fuglene fritt rundt. En av disse er sebrafink. Sebrafinken har fått navnet sitt fra de svarte og hvite stripene den har på brystet og stjerten. 

Hannen har oransje kinnfjær, er rødbrun med hvite prikker på sidene og har et rødt nebb, mens hunnens kinnfjær er lysere og nebbet er oransje.

Sebrafinken er en sosial fugl, og den lever ofte i store flokker. Den danner par og parene holder gjerne sammen resten av livet.

Sebrafinken er tilpasset til å leve i områder med lite regn. Den tisser veldig lite fordi de effektive nyrene får det meste av væsken til å bli igjen i kroppen. Når sebrafinken skal drikke vann suger den vannet rask opp med nebbet og flyr avgårde, bort fra rovdyr. De fleste andre fugler fyller nebbet og vipper hodet bakover, dette må gjøres flere ganger og tar lenger tid.

Sebrafink

Utbredelse
Australia og Indonesia
Levested
Savanner og buskland
Vekt
8-12 g
Kroppslengde
10-11 cm
Levealder
2-3 år
Rugetid
12-16 døgn
Antall egg
3-7
Føde
Gressfrø og insekter
Rødliste status
Livskraftig (ikke truet)
Rike
Animalia (Dyreriket)
Rekke
Chordata (Ryggstrengdyr)
Underrekke
Vertebrata (Virveldyr)
Klasse
Aves (Fugler)
Orden
Passeriformes (Spurvefugler)
Familie
Estrildidae (Astrilder)
Slekt
Taeniopygia
Art
Taeniopygia guttata
Engelsk navn
Zebra Finch
Forplantning
Trenger du hjelp?