Asiablåvaktel

Asiablåvaktelen er en liten hønsefugl som lever på bakken. 

Asiablåvaktelen er en liten vaktel som bare er 12-14 cm lang. Hannen kan lett skilles fra hunnen ved hans blågråe bryst, rustrøde mage og svarte halsflekker. Hunnen er brun og er større enn hannen. Domestiserte Asiablåvaktler finnes i mange ulike fargevarianter; blå, bun, sølv, hvit, grå og varianter av disse.

Asiablåvaktlene lever i par eller små grupper. De bruker flere forskjellige pipe- og kvitrelyder til å kommunisere. De bruker en spesiell lyd hvis de ikke kan se de andre i flokken, og andre lyder når hannen kurtiserer hunnen. Høna og kyllingene lager lave pipelyder hele tiden for å holde kontakten med hverandre.

Asiablåvaktlene lager reder på bakken. Hunnen legger 6-14 olivengrønne eller brune egg i redet. Etter 16-19 dagers inkubasjonstid klekker kyllingene. De nyklekte kyllingene er brune i fargen og på størrelse med ei humle. Asiablåvaktlene er kjønnsmodne allerede når de er en måned gamle.

Asiablåvaktelen hører til gruppa hønsefugler. Hønsefuglene er kompakte med et lite hode og korte, runde vinger. Vingene brukes normalt bare over kortere avstander når fuglene skal flykte. Nebbet er kort og litt krummet.

Asiablåvaktel

Utbredelse
Asia, Australia og Afrika
Levested
Gressområder og våtmarker
Vekt
28-40 g
Kroppslengde
12-14 cm
Rugetid
16-19 dager
Antall egg
6-14
Føde
Gressfrø, planter og insekter
Rødliste status
Livskraftig (Ikke truet)
Rike
Animalia (Dyreriket)
Rekke
Chordata (Ryggstrengdyr)
Underrekke
Vertebrata (Virveldyr)
Klasse
Aves (Fugler)
Orden
Galliformes (Hønsefugler)
Familie
Phasianidae (Fasaner)
Slekt
Coturnix
Art
Coturnix chinensis
Engelsk navn
Blue-breasted Quail
Trenger du hjelp?