Dyrepasser Trygve

Man kan ikke bli ekspert på slanger uten å bli bitt.

Trygve, som har ansvaret for slangene i Jungelen, må finne seg i å få slangebitt et par – tre ganger i året. En bitteliten uoppmerksomhet kan være nok. Heldigvis er ingen av slangene giftige, men man må være uhyre oppmerksom og forsiktig når man skal håndtere de store kvelerslangene.

Nettpytonslangen Rune, for eksempel, er fem meter lang. Skal den tas ut til undersøkelse må det fem personer til.

- En tommelfingerregel vi bruker er at det skal være én person for hver meter slange, sier Trygve. Kvelerslangene er harmløse så lenge de ikke blir provosert. Men det er en grunn til at de har fått navnet kvelerslanger.

Trygve, som av og til tar med seg kameleonen Jon Kameleon på skulderen når han steller de andre dyrene i Jungelen, har vært fascinert av krypdyr siden han var liten. Huggorm og frosker i skogen ble studert nøye. Men det er først og fremst observasjonen av – og erfaringen fra husdyr i fjøs som Trygve mener han har stor nytte av.

- Mange synes slanger er mystiske dyr. Jeg ønsker å vise folk at de ikke er onde. En slange dreper ikke mer enn den spiser. Alle slangene har sine særtrekk, men de ligger stort sett bare stille, så det er ikke naturlig at man blir like knyttet til en slange som f.eks. til en hest eller hund.

Trygve arbeider hovedsakelig med: Slanger, reptiler, øgler og insekter i Tåkeskogen, samt papegøyene i Kardemomme by.

Født 1978
Ansatt siden 2005
Bakgrunn Avløser, praktikant og div. fag fra Ås landbrukshøgskole
Hobby Fotball
Favorittfilm Full Metal Jacket
Favorittsitat Rekti`
Favorittmat Kompe
Favorittdrikke Melk
Favorittby Lillesand
Favorittfarge Grønn
Trenger du hjelp?