Påfugl

Påfuglen er mest aktiv om dagen, da leter den etter mat. Om natten sitter den i et tre og sover.

I Dyreparken kan du møte på påfugler, de går fritt rundt i parken. Hvis du er ekstra heldig får du se når hannen løfter opp fjærene sine. Hannen har lange halefjær i fine farger som slås opp til en vifte for å imponere hunnen.

Påfuglen kan spise mus og slanger i tillegg til planter og insekter. Den er rask til å oppdage rovdyr og da skriker den høyt. Ofte blir andre dyr reddet fra å bli spist, fordi påfuglen advarer dem mot faren.

Påfuglen kakler mer og oftere før det kommer uvær.

Påfugl

Utbredelse
Sør-Asia
Levested
Skog
Vekt
4-6 kg
Kroppslengde
1,8 -2,3 m
Levealder
15-25 år
Rugetid
28 dager
Antall egg
3-5
Føde
Små dyr og planter
Rødliste status
Livskraftig (ikke truet)
Rike
Animalia (Dyreriket)
Rekke
Chordata (Ryggstrengdyr)
Underrekke
Vertebrata (Virveldyr)
Klasse
Aves (Fugler)
Orden
Galliformes (Hønsefugler)
Familie
Phasanidae (Fasaner)
Slekt
Pavo
Art
Pavo cristatus
Engelsk navn
Common Peafowl
Trenger du hjelp?